Peter Paardekooper | zaterdag 17 Jan 2015, 14:18

Buiten de Xbox 360, Xbox One en Windows Phone (Windows watte? Ja, die bestaat ook nog) wordt gebeurt er natuurlijk nog een hoop ander spannends in videogameland. Wat precies lees je in OutofXbox.

OutofXbox #2

Design Steam Controller wordt op de GDC getoond

De CEO van Origin PC, Kevin Wasielewski, maakte onlangs bekend dat we de onthulling van de definitieve versie van de Steam Machine kunnen verwachten op de Game Developers Conference in maart. De PC/console hybrid is al sinds 2013 in de maak en Valve belooft een hoop groots voor het apparaat. Wasielewski gaf ook nog vrij dat er goed naar feedback is geluisterd tijdens het ontwerpen van de controller:

“They came out with the controller, then they got some user feedback, and they had to revamp it; they got some more user feedback and had to revamp it again. So they went through that like three or four times. And now their controller is finalized. So now they're going to production and at GDC is when they're going to announce more stuff."
Bron: Pu.nl 

Systeemeisen Witcher III bekend

Via Twitter maakte ontwikkelaar CD Projekt RED onlangs de systeemeisen van de PC-versie van The Witcher III: Wild Hunt bekend. Ze luiden als volgt:

Minimale systeemeisen:

  • Besturingssysteem: Windows 7 / 8 / 8.1 (64-bit)
  • Processor: Intel Core i5-2500K 3,3 GHz / AMD Phenom II X4 940
  • Grafische kaart: Nvidia GeForce GTX 660 / AMD Radeon HD 7870
  • Werkgeheugen: 6 gb RAM
  • Harde schijf: 40 gb vrije ruimte

Aanbevolen systeemeisen:

  • Besturingssysteem: Windows 7 / 8 / 8.1 (64-bit)
  • Processor: Intel Core i7-3770 3,4 GHz / AMD FX-8350 3,4 GHz
  • Grafische kaart: Nvidia GeForce GTX 770 / AMD Radeon R9 290
  • Werkgeheugen: 8 gb RAM
  • Harde schijf: 40 gb vrije ruimte

Ga jij het derde deel uit het Witcher-universum spelen op de PC of toch op de consoles?

Bron: Gamer.nl 

Zelda: Majora’s Mask 3D krijgt een aparte Amerikaanse Limited Edition

Bij de aankondiging van The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D een paar maanden geleden maakte Nintendo bekend dat Europa een special edition ging krijgen met daarin onder andere een pin en poster. Over Amerika hield de gigant de lippen stijf op elkaar, tot voor kort. Amerika krijgt namelijk een compleet eigen special edition, die geleverd gaat worden met een beeldje van Skull Kid. Meest opvallend is misschien nog wel de prijs, die met $49,99 maar 10 dollar hoger ligt dan de prijs van de losse game. Aangezien we hier allemaal in Nederland wonen hebben we niet veel keus, maar als je mocht kiezen; voor welke SE van Majora’s Mask zou jij dan gaan?

USA

EU

Bron: ZeldaInformer

 

Video met elke Playstation Exclusive van 2015

Sony kwam een tijdje geleden met een video die alle exclusives die dit jaar op een Sony-platform gaan verschijnen op een rijtje zette. Naast klappers als Bloodborne, Uncharted 4: A Thief’s End, en The Order: 1886, toont de video ook nog The Tomorrow Children, Until Dawn, Rime, Everybody’s Gone to the Rapture, The Vanishing of Ethan Carter, The Witness, Volume, No Man’s Sky, Hollowpoint, Fat Princess Adventures, Tearaway Unfolded, en Alienation.

Is dit reden genoeg voor jou om een PS4 aan te gaan schaffen, en zo ja, voor welke games?

Star Fox WiiU gaat speelbaar zijn op E3 2015

Youtube-sterren Smosh deden laatst een potje Mario Kart 8 tegen niemand anders dan Shigeru Miyamoto. Tijdens de video liet de vader van Mario vallen dat het langverwachte nieuwste deel in de Starfox-franchise speelbaar gaat zijn op de E3 van dit jaar. Bekijk het volledige filmpje hier.

Bron: Gamnasia

 

 

Defecte Amiibo’s gaan voor woekerprijzen op eBay

Sinds de lancering van Nintendo’s antwoord op Skylanders, Amiibo genaamd, zijn er een aantal exemplaren met productiedefecten van de lopende band afgerold. Zoals het wel vaker gaat met fout geproduceerd speelgoed wordt de waarde ervan meteen vertwintigvoudigd, en de prijzen die op eBay gevraagd (en gegeven!) worden bewijzen dat. Zo was de eerste defecte Amiibo die op eBay verscheen een Samus Aran met twee arm-cannons, die voor $2500 over de digitale toonbank ging. Alsof dat nog niet gek genoeg is verwisselde een Peach zonder benen voor $25.000 (Ja, met drie nullen) van eigenaar. Je zou bijna denken dat Nintendo het expres doet...

Mocht je nou zelf ook nog in bezit willen raken van een “speciale” Amiibo, op eBay worden er onder andere nog een Peach met drie armen (hoogste bod op het moment: $331) en een Mario zonder rechterhand ($42) aangeboden. Sla je slag, zou ik zeggen!

Reacties

Jorrie 9 jaren,2 maanden geleden

Ik zit aan de minimumeisen van Witcher, meh :+

lwn 9 jaren,2 maanden geleden

Het eeuwige plezier van pc-gaming :-P

Lenny-t 9 jaren,2 maanden geleden

Ik haal de aanbevolen wel :P
Alleen .. ja.. GTA V ga ik kopen dit jaar en de rest heb ik geen tijd voor.

Login of registreer om te reageren.