Hideo Kojima reist de wereld rond

Dorian de la Fosse | vrijdag 20 Mei 2016, 19:46

Hij is op zoek naar een third-party engine.

Hideo Kojima, de geestelijk vader van metal Gear, heeft deze week een reis gemaakt door Scandinavië. Hij heeft onder andere een bezoek gebracht aan aan DICE in Stockholm voor de Frostbite Engine. Hij heeft naar eigen zeggen een bezoek gebracht aan diverse studio's om een engine te zoeken voor zijn nieuwe game. Op het Nordic Game Festival in Malmö maakte hij dit bekend:

"I actually think it's better to make games using internal tools. As for my first title, because I want to release it to the people who are waiting for it, for that title we are going to use a third-party engine - the reason I am travelling around the world is looking for such technology to use.”

Een eigen engine maken heeft dus ten aller tijde de voorkeur bij meneer Kojima, maar het is natuurlijk goedkoper en makkelijker om voor de eerste Konami-loze game een externe engine te gebruiken. Zeker omdat hij op dit moment nog geen groot team heeft. Dit zorgt er ook voor dat hij de game eerder uit kan brengen en dat is weer voordelig voor de gamers.

 

Bron: www.ign.com

Reacties

Login of registreer om te reageren.