Wat is Windows Continuum?

Joachim van der Zeeuw | dinsdag 25 Aug 2015, 20:59

Maak van je smartphone of tablet een desktop!

Microsoft heeft begin dit jaar op de Build 2015 persconferentie veel nieuwe features voor Windows 10 Mobile gepresenteerd, toch was er één feature die echt met kop en schouders boven de rest uitsteekt en heel indrukwekkend oogt, deze feature gaat onder de naam Continuum. Maar wat is Continuum en wat kan je er nu precies mee? Daar gaat dit artikel over.

Wat is Continuum?

Met Continuum maak je van een smartphone of tablet een gebruikerservaring die bijna gelijk staat aan die op de desktop. Leg je smartphone op je bureau, sluit een monitor, toetsenbord en muis aan en start de Continuum app op. Zo kan je dan verder werken aan Word, Excel, Powerpoint documenten of op het internet browsen en dit alles in fullscreen. De mogelijkheden lijken eindeloos.

Smartphones en tablets worden steeds slimmer maar tot op heden is er altijd een kloof geweest tussen de mobile- en desktop gebruikerservaring. Met dit in het achterhoofd wil Microsoft doormiddel van Continuum dit doorbreken om zo mobile- en desktop gebruik tot één geheel te vormen.

"So when I think about our Windows Phone, I want it to stand for something like Continuum. When I say, wow, that's an interesting approach where you can have a phone and that same phone, because of our universal platform with Continuum, and can, in fact, be a desktop. That is not something any other phone operating system or device can do. And that's what I want our devices and device innovation to stand for." - Microsoft CEO, Satya Nadella

 

Intel en Continuum

Er gaan al enige tijd geruchten de ronde over een Windows 10 Mobile toestel met een 64-bit Intel Atom processor. Wat dit in de praktijk wel eens zou kunnen betekenen is dat je straks de mogelijkheid hebt om x86 programma’s (desktop versie) te draaien via Continuum en Windows 10 Mobile. Dit is tot op heden niet mogelijk doordat de processors van Qualcomm komen. Door een samenwerking tussen Microsoft en Intel zou dit dus wel eens kunnen gaan veranderen. Microsoft en Intel hebben de geruchten rondom een eventuele smartphone met Intel processor nog niet officieel bevestigd.

Wanneer beschikbaar?

Continuum zou gelijk met de release van Windows 10 Mobile ergens aankomende herfst beschikbaar moeten zijn. Voor de gebruikers met een Windows Phone 8.1 toestel is er helaas geen mogelijkheid om Continuum te gebruiken omdat deze niet beschikken over een processor die twee schermen (dual-screen) tegelijk kan aansturen, met andere woorden de hardware kan het niet aan. Microsoft werkt samen met Qualcomm er aan om deze techniek voor de aankomende generatie van Windows 10 Mobile smartphones en tablets beschikbaar te maken.

Later dit jaar kunnen we dus zelf met Continuum aan de slag. Wij zijn in ieder geval al erg benieuwd wat dit voor toekomst van de desktop, tablet en smartphone gaat betekenen.

Nieuw op Xboxworld! Onze redactie schrijft nu ook nieuws over Windows Phone, Surface-producten en andere Xbox-gerelateerde diensten van Microsoft. Houd onze frontpage dus goed in de gaten voor ál het laatste Xbox-nieuws.

Reacties

Willem 8 jaren,8 maanden geleden

Nu wachten tot je met je telefoon Xbox One games kan spelen. :P

Login of registreer om te reageren.