Nieuwste Windows 10 Mobile Preview Build nu te downloaden

Joachim van der Zeeuw | vrijdag 14 Aug 2015, 17:00

Na Windows 10 voor pc's is het nu de beurt aan de mobiele variant.

De meest recente Preview versie van Windows 10 Mobile met het nummer 10512 is nu te downloaden voor deelnemers die zich aangemeld hebben als Windows Insider.
Het is een behoorlijke sprong vooruit vanaf de vorige preview versie 10166.

Hieronder enkele bug fixes en nieuwe opties in deze build.

  • Mogelijkheid tot het opstarten van Microsofts nieuwe app Movies & TV
  • Meer dan 2000 bugs zijn gefixt ten opzichte van vorige release
  • Algehele verbetering op het gebied van stabiliteit en prestatie
  • Achtergrond instellen voor het lock -en homescreen vanuit de Photo’s app

Kijk voor de gehele lijst op deze pagina.


Windows 10 Mobile uitproberen?

Dat kan! Neem een kijkje op deze pagina en volg de instructies.

Hoewel het nog wel even kan duren voordat Windows 10 Mobile officieel gelanceerd word is het al enige tijd mogelijk de diverse Preview Builds zelf uit te proberen.
Dit geeft jou niet alleen een kijkje achter de schermen in hoe Windows 10 Mobile vordert, maar je helpt Microsoft mee om bugs en fouten op te sporen, ideeën met Microsoft en medegebruikers te delen op de speciale user voice pagina en om het straks stabiel te laten draaien.

Let wel op dat ondanks dat de laatste versies van de Preview Builds redelijk stabiel waren er dus bugs en bepaalde features niet kunnen werken of nog ontbreken. Het is dan ook niet aan te raden om deze Preview Build te installeren als je maar één smartphone tot je beschikking hebt.

De toekomst van Windows Phone 8.1

Enige weken geleden heeft Microsoft een lijst vrijgegeven van Windows Phone 8.1 toestellen die de officiële versie straks bij de release zullen ontvangen. Deze lijst bestond uit de volgende toestellen: Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 en de Lumia 930.

Volgens een reactie van Microsoft aan de website Neowin heeft Microsoft hieraan toegevoegd dat dit de eerste lading betreft van de toestellen die de update krijgen, hun ambitie is om alle Lumia toestellen (met Windows Phone 8) te voorzien van Windows 10 Mobile. 

"This is an initial list of in-market devices to receive the Windows 10 update. It is our ambition to bring Windows 10 to all Lumia devices running Lumia Denim software, noting that some features will vary, based on the hardware specifications."

Dat kan ook wel kloppen want als we de laatste presentatie van Microsoft zagen over Windows 10 Mobile werd het daar gepresenteerd op de populaire Lumia 1520.

Windows 10 Mobile heeft nog geen officiële release datum. Maar na de release van deze laatste build lijkt het er sterk op dat de officiële release niet lang op zich zal laten wachten.

Nieuw op Xboxworld! Onze redactie schrijft nu ook nieuws over Windows Phone, Surface-producten en andere Xbox-gerelateerde diensten van Microsoft. Houd onze frontpage dus goed in de gaten voor ál het laatste Xbox-nieuws.

Reacties

PePziNL 8 jaren,9 maanden geleden

En dan zit ik hier met m'n HTC 8X, kan ik nog wel ff op Windows 10 wachten denk ik...

Excess-Denied 8 jaren,9 maanden geleden

Ondanks dat Microsoft zegt dat ze de 8X ook een update geven naar Windows 10 Mobile staat hij er inderdaad nog niet bij. Op de volgende pagina kan je vinden of je ook een preview build kan ontvangen, deze lijst wordt regelmatig geupdate.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-supported-phones

Login of registreer om te reageren.