Deze week in het nieuws – week 2

Peter Paardekooper | zaterdag 10 Jan 2015, 19:07

XBW zette het belangrijkste nieuws van afgelopen week voor je op een rijtje.

Maandag

Capcom registreert patent Dragon's Dogma Online

Capcom heeft in verschillende delen van de wereld de naam Dragon's Dogma Online gepatenteerd. Ook liet de uitgever weten bezig te zijn met meerdere titels waarvan er al minstens één in de laatste fase van ontwikkeling zit. DD's director Hideaki Itsuno:

“WE’VE GOT SEVERAL GAMES IN THE PIPELINE RIGHT NOW. ONE OF THEM IS EVEN IN THE LAST STAGES RIGHT NOW. WE SHOULD BE ABLE TO ANNOUNCE IT SOON.”

DLC Call of Duty: Advanced Warfare krijgt releasedatum

Het eerste downloadable content-pack voor CoD: Advanced Warfare gaat op de Xbox One en PS4 verschijnen op 27 januari. Dat liet ontwikkelaar Sledgehammer weten. In het pakket vind je vier nieuwe multiplayer maps ('Sideshow', 'Core', 'Drift' en 'Urban'), het nieuwe AE4-Widowmaker directed energy assault rifle, en de eerste episode van de Exo Zombies mode.

Dinsdag

Avatars komen terug?

Via twee vacatures kwamen we te weten dat Microsoft plannen heeft op de welbekende avatars van de 360 terug te gaan brengen. De vacature heeft het onder andere over "higher fidelity" en "a bigger stage in new Xbox experiences" voor de avatars. 

Assassin's Creed: Unity DLC komt volgende week naar Xbox Live

Ubisoft heeft een datum geplakt op de eerste DLC voor Assassin's Creed: Unity. De content zal te downloaden zijn vanaf 13 januari. Je kan het pakket helemaal gratis binnenhalen, bij wijze van excuus voor Unity's slechte launch. Ubisoft gaf daarbij ook een trailer vrij, die is hieronder te bekijken.

Woensdag

Details Assassin's Creed-film duiken op

Naast het (bevestigde) feit dat de film op 21 december 2016 in de Amerikaanse bioscopen gaat verschenen, doken er ook nog wat geruchten over de inhoud van de film op. Zo zou hoofdrolspeler Michael Fassbender een dubbelrol gaan vertolken: zowel het hedendaagse personage als zijn voorouder Aguilar de Agarorobo zouden onder zijn werkzaamheden gaan vallen. Voor meer details kan je hier terecht.

Dynasty Warriors 8: Empires uitgesteld

Het was een populaire week voor delays: ook Dynasty Warriors 8: Empires is met een maand uitgesteld. De game zou eerst eind januari uitkomen, maar de releasedatum is nu vastgesteld op 24 februari in Amerika en 27 in Europa. De game gaat verschijnen op de Xbox One, PS3, PS4 en PC. 

 

 

 

Bungie geeft Destiny-spelers een gratis wapen

Iedereen die woensdag inlogde op Destiny kreeg een aangename verrassing: bij de Postmaster in de Tower valt een gratis wapen op te halen. Het gaat om een Legendary primair of secundair wapen met random perks, dus voor iedereen wat anders. Bungie teasde de verrassing via Twitter, en liet later weten: "Packages are being deployed by the millions throughout the day. Check your emails and the Postmaster for confirmation."

Donderdag

Xbox One-bèta van Smite komt beschikbaar

Vanaf deze week kunnen Xbox One bezitters zich inschrijven voor de bèta van Smite, de Moba van Hi-Rez Studios. PC bezitters konden in juli 2014 al aan de slag en er zijn inmiddels al vier miljoen spelers. Naar verwachting zal de Xbox One versie in de eerste helft van 2015 verschijnen.

Zombie Army games komen naar de Xbox One

Vandaag werd bekend dat uitgever Rebellion hun succesvolle Nazi Zombie Army-reeks in een trilogie naar de Xbox One en PS4 gaat brengen. De games, die spinoffs zijn van Sniper Elite V2, worden in een Zombie Army Trilogy gebundeld voor de consoles en PC. De bundel bevat een heruitgave van de eerste twee Nazi Zombie Army games, tesamen met een nieuw derde deel.

De game moet nog in 2015 uit gaan komen volgens de ontwikkelaar.

Stemacteur Mafia II hint naar derde deel?

Via Twitter liet Rick Pasqualone, stemacteur van Vito Scaletta, weten dat hij "binnenkort wat Mafia-gerelateerd nieuws kan hebben". Dit kan een hoop zeggen, maar ook totaal niks betekenen. We'll keep you posted! 

Vrijdag

Dev Diary Life is Strange geeft meer info over invloeden

Uitgever Square Enix heeft een 10-minuten durende dev diary vrijgegeven. In de video wordt vooral gesproken over het begin van de game en de invloeden tijdens de ontwikkeling. De eerste episode van Life is Strange verschijnt 30 januari voor een verwachte prijs van €4,99 op Xbox Live.

Reacties

Login of registreer om te reageren.