Deze week in het nieuws – week 50

Peter Paardekooper | zondag 14 Dec 2014, 12:30

In dit nieuwe format zullen we elk weekend het nieuws op Xbox- en algemeen gaminggebied van de afgelopen week samenvatten. Niet alles hoeft per se op de frontpage verschenen te zijn, dus misschien ontdek je nog wat nieuws!

Maandag

Halo: Spartan Strike uitgesteld naar 2015

Waar we in de XBW Monthly nog meldden dat Halo: Spartan Strike deze maand (vrijdag de 12e om precies te zijn) uit zou komen, kwam 343 Industries maandag met een persbericht dat ze zich nu liever willen focussen op het oplossen van de problemen met The Master Chief Collection. Een hoop gamers kampen nog steeds met matchmakingproblemen en andere bugs en glitches.

The Witcher: Wild Hunt uitgesteld naar 19 mei 2015

Nog een uitstel, maar deze werd een stuk meer opgepakt door nieuwssites over het web. De Giga-RPG van CD Projekt RED vroeg meer tijd om te polijsten dan de uitgever verwacht had, en die besloot ook de game met drie maanden uit te stellen. “We zijn te snel met een releasedatum gekomen. Een harde les, maar eentje waar we zeker weten van zullen leren.”, aldus de developer in een open brief.

 

Je Destiny-personage is te gebruiken in Destiny 2

Bungie verklaarde in een interview met IGN dat het mogelijk gaat zijn om het personage waar je zoveel uren in gestoken hebt in Destiny over te dragen naar eventuele vervolgen. “Het idee erachter is dat veel gamers tegenwoordig een band opbouwen met hun personages, en die meenemen op een groots avontuur.”, aldus Bungie.

 

Dinsdag

The Banner Saga 2 komt naar de Xbox One

Het vervolg op The Banner Saga, de strategische RPG met een Noors tintje, zal gaan verschijnen op de Xbox One. Zo verklaarde ontwikkelaar Stoic. Ze noemden nog geen releasedatum, maar de positieve reacties en goede verkoopcijfers deed ze besluiten om een “kickass sequel” te gaan ontwikkelen. Of we nog een port van deel 1 op de One kunnen verwachten is niet duidelijk.

Kerst-DLC voor Minecraft

Afgelopen woensdag kwam er een feestelijk getint DLC-pack uit voor beide Xbox-versies (evenals alle andere versies) van Minecraft: je kan nu helemaal in de Kerstsfeer duiken met het speciaal daarvoor ontwikkelde DLC pakket. Het bevat 36 nieuwe skins, nieuwe textures en nieuwe muziek, en kan je hier downloaden voor €2,99.

Alien: Isolation krijgt twee nieuwe moeilijkheidsgraden

Ontwikkelaar Creative Assembly kwam dinsdag met een gratis update voor Alien: Isolation. Voor de gamers die liever met gemak door de game wandelen is er nu de Novice Mode, die zowel mensen, Synthetics als de Alien zelf minder aggressief maakt. De Nightmare Mode is er echter voor de totaal andere slag spelers: op deze difficulty kan je niet meer vertrouwen op je motion tracker en alles en iedereen in de game is erop uit om je een kopje kleiner te maken. Inclusief de Alien natuurlijk.

 

Woensdag

Nieuwe trailer Tekken 7

Er is een nieuwe (Japanse) trailer verschenen van het aankomende vechtspel Tekken 7. Hierin zien we nieuwkomer Claudio het uitvechten met de oude bekende vechters in heerlijk vloeiend 60fps.

Terraria komt naar de winkelschappen

Minecraft-rivaal Terraria zal in januari on-disc verschijnen voor de Xbox One en PS4. De game kwam vorige maand digitaal uit op deze systemen, maar je zal nu dus ook een fysieke versie in huis kunnen halen om mooi op de plank te kunnen zetten. De retailversie van Terraria komt uit op 30 januari.

 

Donderdag

Minecraft nu uit op Windows Phone

Die twee mensen ter wereld die geen PC, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, PS Vita, Android-, iPhone of magnetron hebben, maar wel Minecraft willen spelen kunnen opgelucht ademhalen: de Lego-simulator is er nu ook voor Windows Phone 8.1. Apart genoeg kent deze versie geen Xbox Live-integratie (en dus ook geen achievements), terwijl zowel Windows Phone als Minecraft tegenwoordig van Microsoft is. Achja, het gaat om de game, toch?

De voicecast van Saints Row: Gat out of Hell in actie

In onderstaande video zie je een deel van de stemacteurs van de aankomende Saints Row-uitbreiding in actie. De game bevat onder andere de stemmen van Daniel Dae Kim, Matt Mercer en Nolan North.

Nieuwe screens Just Cause 3

Het nieuwe deel in de Just Cause-franchise kreeg afgelopen week wat verse aandacht toen ontwikkelaar Avalanche Studios met een bak nieuwe screenshots kwam. In de screens zien we hoofdpersonage Rico Rodriguez onder andere in de weer met zijn trouwe grappling hook. Bekijk alle screens hier.

 

Vrijdag

Patch 4 voor Assassin’s Creed: Unity en gratis game verschijnen volgende week

Zowel de vierde patch voor AC: Unity, die deze keer een hoop problemen definitief oplost, als de mogelijkheid om de beloofde gratis game te downloaden verschijnen in de loop van volgende week, meldt Ubisoft. Vanwege de hoop bugs en glitches bood Ubisoft onlangs het eerste DLC-pakket gratis aan, en de kopers van de Season Pass konden een gratis game uitzoeken. Meer informatie lees je hier.

Reacties

Login of registreer om te reageren.