Dorian de la Fosse | Monday 13 Jun 2022, 19:59

In deze E3-tijd staat onze agenda vol met showcases, en nu is die van Xbox en Bethesda aan de beurt. Dorian bekeek deze showcase en schreef deze special!

Gisteren was het dan eindelijk zover. Microsoft heeft in samenwerking met Bethesda een showcase laten zien gevuld met aankondigingen en gameplay. Daarbij is beloofd dat de games die getoond werden binnen twaalf maanden uit zouden komen. Hieronder volgt de volledige lijst!

Redfall

Tijdens de Xbox en Bethesda-showcase werd eindelijk gameplay getoond van de aankomende coöperatieve shooter Redfall, die samen met drie anderen gespeeld kan worden. In Redfall jaag je alleen, of met je vrienden, op vampieren die het plaatsje Redfall hebben overgenomen. Naast vampiers komen er ook gevechten met leden van een sekte. Er is ook een heus upgrade-systeem aanwezig, waardoor je de game kunt spelen op jouw manier.

Redfall verschijnt ergens in 2023 op Xbox consoles en PC en zal gelijk op Gamepass verschijnen.

A Plague Tale: Requiem

Het langverwachte vervolg op A Plague Tale: Innocence heeft een nieuwe gameplay-trailer gekregen en deze ziet er erg goed uit. Ook in Requiem krijg je Amicia en Hugo onder de knoppen, dus het belooft weer een waar festijn te worden.

A Plague Tale: Requiem komt later dit jaar uit op Xbox Series X|S, Playstation 5 en PC en wordt meteen op Game Pass uitgebracht. De Nintendo Switch-versie is via de cloud beschikbaar. Een exacte releasedatum is er echter nog niet.

Forza Motorsport

In de lente van 2023 verschijnt de nieuwe Forza Motorsport. Dit heeft Turn 10 aangekondigd tijdens de showcase. De nieuwste game in de reeks heet Forza Motorsport. Deze wordt voorzien van de nieuwste technieken, zoals realtime raytracing, waardoor de game nog realistischer oogt. Ook heeft de pits een volledige upgrade gekregen. Er werd ook een trailer getoond van Maple Valley, een geliefde baan die in eerdere Forza Motorsport games zat.

Forza Motorsport verschijnt in de lente van 2023 voor Xbox Series X|S en PC en staat direct op Game Pass.

Forza Horizon 5: Hot Wheels DLC

In ander Forza-nieuws werd de eerste uitbreiding voor Forza Horizon 5 getoond. Hot Wheels keert weer terug en dit keer maken ze Mexico onveilig. Dit was natuurlijk al uitgelekt, maar een officiële aankondiging ontbrak nog.

De Hot Wheels-uitbreiding verschijnt op 19 juli voor elk platform waar Forza Horizon 5 op te vinden is.

Flight Simulator Update + Halo DLC

Microsoft Flight Simulator wordt later dit jaar voorzien van een update die nieuwe toestellen, zoals helikopters en zweefvliegtuigen toevoegt. Dit alles staat in het teken van de 40e verjaardag van de serie. De update is gratis voor iedereen die Flight Simulator al heeft.

Ook werd er een samenwerking met 343 Industries aangekondigd waardoor het mogelijk wordt om in de game te vliegen met een Pelican uit de Halo-serie. Deze is vanaf nu al beschikbaar.

Hollow Knight Silksong

Tijdens de showcase werden er nieuwe beelden getoond van het langverwachte Hollow Knight Silksong. De game, die eerst als uitbreiding uit zou komen maar nu toch een volledige game wordt, is een vervolg van het verhaal van de succesvolle Metroidvania Hollow Knight, die in 2017 uitkwam.

Een exacte releasedatum is er nog niet, maar ergens in 2023 mogen we de game verwachten op Xbox One, Xbox Series X|S, PC en Nintendo Switch. De game verschijnt day one op Game Pass.

Overwatch 2

Overwatch 2 gaat free-to-play. Vanaf 4 oktober kunnen gamers op de Xbox One, Xbox Series X|S, Playstation 4 en 5, PC en Nintendo Switch aan de slag met een Early Access versie van de hero-shooter.

Ook werd er een nieuwe hero aangekondigd: Junker Queen. Deze Australische hero is een tank. Blizzard doet meer details uit de doeken tijdens een presentatie op 16 juni.

Pentiment

Obsidian Entertainment heeft tijdens de showcase hun nieuwe verhaalgedreven game Pentiment aangekondigd. De game speelt zich af in het Duitsland van de zestiende eeuw. "Spelers besturen Andreas Maler, een reiziger en artiest die werkt in Kiersau Abbey tijdens grote onrust. Terwijl hij zijn meesterwerk afmaakt, raakt Andreas verzeild in een reeks moorden die plaatsvinden verspreid over 25 jaar." Het is dus aan jou om erachter te komen wat er aan de hand is.

Pentiment verschijnt in November 2022 voor Xbox One, Xbox Series X|S en PC en staat direct op Game Pass.

Grounded

In ander Obsidian nieuws: Grounded krijgt eindelijk een officiële release. Dit betekent dat je het volledige verhaal kunt spelen, alleen of met je vrienden. In Grounded speel je als een groep kinderen die verkleind zijn en de gevaarlijke gebieden in hun achtertuin moeten doorkruisen op zoek naar een oplossing. Uiteraard gaat dit gepaard met de nodige gevechten tegen insecten en het bouwen van basissen.

Grounded wordt in september officieel uitgebracht op Xbox One, Xbox Series X|S en PC in de vorm van een update.

The Last Case of Benedict Fox

The Last Case of Benedict Fox is een Metroidvania game die wordt ontwikkeld door Plot Twist. In de game speel jij als de titulaire detective in het jaar 1925. De zoektocht naar zijn familie brengt hem bij een landhuis in Boston, waar hij wordt geconfronteerd met duistere krachten.

Er is nog geen concrete releasedatum, maar in 2023 mogen we met de detective aan de slag op Xbox Series X|S en PC. De game zal ook direct op Game Pass verschijnen.

Diablo IV

Diablo IV werd door Blizzard getoond door middel van een aankondiging van de laatste klasse in de game, de Necromancer. Naast de onthullingstrailer werd er ook dieper ingegaan op de gameplay. Zo liggen de basisklassen vast, maar is er genoeg aan te passen om jouw personage uniek te maken. Dat is inclusief een uitgebreide character creator. Diablo IV wordt een open world game met ongeveer 150 verschillende dungeons. Ook zijn er PvP gebieden en speciale gevechten die je met een grote groep doet.

Diablo IV verschijnt ergens in 2023 voor Xbox One, Xbox Series X|S, Playstation 4 en 5 en PC.

Samenwerking met Kojima Productions

Gameplaybeelden zijn er nog niet. Er is zelfs nog geen teaser trailer, maar tijdens de showcase werd de samenwerking met Kojima Productions uit de doeken gedaan. Wat voor een type game het wordt is nog niet bekend, maar volgens Hideo Kojima is het "iets dat iemand nog nooit eerder heeft ervaren of gezien. Ik heb erg lang gewacht op de dag dat ik het eindelijk kon maken. Met Microsofts nieuwe cloudtechnologie en de veranderende trends in de industrie, is het nu mogelijk om mijzelf uit te dagen om dit nooit eerder verschenen concept te maken. Het gaat misschien een tijdje duren, maar ik kijk er naar uit om met Xbox Game Studios samen te werken en in de toekomst meer te laten weten.

Door gebruik te maken van Microsofts cloud technologie is het nu mogelijk om de game te maken die hij altijd wilde maken, maar werd tegengehouden door de limieten van de technologie.

High on Life

Justin Roiland, de bedenker van Rick & Morty, komt in samenwerking met Squanch games met een nieuwe game genaamd High On Life. In High On Life speel jij als een student die met een pratend wapen de Aarde moet beschermen tegen indringers van buitenaf. Gedurende de game verzamel je meerdere pratende wapens die jou voorzien van diverse vaardigheden.

High on Life verschijnt ergens dit jaar voor Xbox One, Xbox Series X|S en PC. Ook zal de game direct beschikbaar zijn op Game Pass.

Wo Long: Fallen Dynasty

Team Ninja heeft tijdens de showcase hun nieuwe project uit de doeken gedaan.Wo Long: Fallen Dynasty belooft een actievolle game te worden die zich afspeelt in een fictionele versie van China, waar monsters en demonen het leven van de mensheid zuur maken.

De game moet ergens in 2023 uitkomen voor Xbox Series X|S en PC. Andere platformen zijn nog niet bevestigd. Ook komt de game direct naar Game Pass.

Riot Games naar Game Pass op PC

Riot Games kondigde aan al hun games naar Gamepass voor PC te brengen. Dit betekent dat grote titels als League of Legends en Valorant speelbaar worden via de service. Daarnaast worden ook meteen alle heroes beschikbaar gemaakt.

Scorn

Scorn heeft eindelijk een releasedatum gekregen. De horrorgame, die in 2014 voor PC werd aangekondigd, was een verrassing tijdens de Xbox showcase van 2020. De horrorgame is gebaseerd op werk van H.R. Giger en brengt je naar een buitenaardse planeet waar allerlei misselijkmakende wezens en gebouwen te vinden zijn.

Scorn komt op 21 oktober naar Xbox Series X|S en PC en zal ook verschijnen op Game Pass.

Minecraft Legends

Mojang heeft een nieuwe Minecraft game aangekondigd in de vorm van Minecraft Legends. Legends is een strategie game gevuld met actie. Dit had Mojang er verder over te zeggen:

"Spelers verkennen een herkenbaar maar toch mysterieus land, vol met divers leven, verschillende omgevingen en veel bronmaterialen. Maar dit paradijs staat op punt van vernietiging. De piglins zijn gearriveerd en ze dreigen de Overworld te vergallen."

Minecraft Legends komt in 2023 in ieder geval naar Xbox One, Xbox Series X|S en PC. Een release op de andere platformen is nog niet aangekondigd.

Ark 2

Ark 2 kreeg een nieuwe cinematische trailer waarin we Vin Diesel te zien kregen op een Tyrannosaurus Rex. Veel meer werd er echter niet bekend gemaakt over het vervolg op Ark: Survival Evolved.

In 2023 verschijnt Ark 2 in ieder geval op de Xbox Series X|S en PC en zal deze ook verschijnen op Game Pass.

As Dusk Falls

In 2020 werd As Dusk Falls al aangekondigd, maar verder nieuws bleef uit. De game is in ontwikkeling bij Interior Night, de studio die wordt aangestuurd door Caroline Marchal. Marchal heeft al aardig naam opgebouwd met haar werk bij Quantic Dream aan titels als Beyond: Two Souls en Heavy Rain. As Dusk Falls vertelt het verhaal van twee gezinnen die worden gegijzeld in een plaats in Arizona, VS. De speler volgt het verhaal vanuit hun perspectief. Vooral de stijl van de game valt op.

De game verschijnt op 21 juli voor Xbox One, Xbox Series X|S en PC en zal ook direct verschijnen op Game Pass.

Ara: History Untold

Oxide Games, bekend van Ashes of the Singularity heeft een nieuwe turn-based strategiegame onthuld genaamd Ara: History Untold. Gameplay werd niet getoond, maar de verwachting is dat spelers hun eigen wereld kunnen bouwen met elementen uit de toekomst en het verleden.

De game verschijnt in 2023 op de PC.

Persona games komen naar Xbox

Microsoft heeft tijdens de showcase aangekondigd dat Atlus, ontwikkelaar van onder andere de Shin Megami Tensei-serie, drie games naar het Xbox platform brengt. Dit doen ze in de vorm van Persona 3 Portable, Persona 4 Golden en Persona 5 Royal.

Persona 5 Royal zal als eerste van de drie verschijnen op 21 oktober 2022 en zal direct naar Game Pass komen. Persona 3 en 4 verschijnen in 2023.

 

Flintlock: The Siege of Dawn

Er is nieuwe gameplay getoond van Flintlock: The Siege of Dawn. De game plaatst de speler in de schoenen van Nor Vanek in een wereld die overspoeld wordt door ondoden nadat een poort naar het hiernamaals was geopend. Flintlock heeft een open wereld waarin je als Nor af kan rekenen met de ondoden door gebruik van geweren en magie.

Flintlock: The Siege of Dawn staat gepland voor begin 2023 en zal verschijnen op de Xbox One, Xbox Series X|S, Playstation 4 en 5 en PC. De game zal ook meteen verschijnen op Game Pass.

Lightyear Frontier

In Lightyear Frontier ben je een ruimteboer die gewassen verbouwt op een buitenaardse planeet. Om dit te doen maak je gebruik van een mech die kan transformeren. De game kent ook een multiplayer modus voor vier spelers en lijkt ook een overkoepelend verhaal te hebben.

Lightyear Frontier komt in de lente van 2023 uit op Xbox One, Xbox Series X|S en PC en zal direct verschijnen op Game Pass.

Cocoon

Cocoon is de nieuwe puzzelgame van ontwikkelaar Jeppe Carlsen, bedenker van Limbo en Inside. De game werd onthuld tijdens de showcase, maar veel informatie werd er niet vrijgegeven. Aan de beelden te zien betreft het een sfeervolle puzzelgame te worden.

Cocoon komt uit in 2023 voor Xbox One, Xbox Series X|S, PC en Nintendo Switch. Ook verschijnt de game direct op Game Pass.

Sea of Thieves (seizoen 7)

Middels een piraten shanty werd er meer bekend gemaakt over seizoen 7 van Sea of Thieves. Het seizoen krijgt de naam Captains of Adventure en stelt spelers in staat een piratenkapitein te worden. Als kapitein kan je jouw eigen schip inrichten zoals jij deze wil, en opslaan voor toekomstige reizen. Er komen ook nieuwe quests in de vorm van Captain’s Voyages, maar de inhoud hiervan is nog niet bekend.

Seizoen 7 is beschikbaar vanaf 21 juli 2022 voor alle platformen waarop Sea of Thieves beschikbaar is.

Ereban: Shadow Legacy

Tijdens de showcase werd ook een nieuwe stealth-game onthuld: Ereban: Shadow Legacy. In de game bestuur je Ayana, de laatst overgeblevene van haar ras. Door gebruik te maken van mystieke krachten en gadgets moet Ayana een gevaarlijke wereld trotseren op zoek naar de waarheid over het lot van haar ras.

Ereban: Shadow Legacy komt ergens in 2023 naar Xbox One, Xbox Series X|S en PC en zal direct verschijnen op Game Pass.

Ravenlok

Onafhankelijke ontwikkelaar Cococucumber heeft hun nieuwe project uit de doeken gedaan. Het betreft een kleurrijke action-adventure game in een fantasiewereld. Ravenlok draait om een jong meisje die door middel van een magische spiegel in deze wereld terecht komt en moet hier zien te overleven.

Ravenlok verschijnt in 2023 voor Xbox Series X|S en PC en krijgt ook meteen een release op Game Pass.

Naraka Bladepoint

De martial arts battle royale game Naraka Bladepoint krijgt een release op de Xbox consoles. In de game neem je het op tegen 59 andere spelers in een strijd om als laatste over te blijven. Naast een Battle Royale modus komt er ook een verhaalmodus beschikbaar op release. Meer details over deze modus zijn niet vrijgegeven.

Naraka Bladepoint komt uit op 23 juni op de Xbox Series X|S en verschijnt direct op Game Pass. De game is al uit op PC.

Starfield

De Xbox en Bethesda games showcase werd afgesloten met gameplaybeelden van het langverwachte ruimte-epos Starfield. Todd Howard van Bethesda gaf het één en ander prijs over de aanpassingsmogelijkheden van personages en schepen en gaf ook een inkijkje in het formaat van de game. Check vooral de trailer hieronder.

Starfield staat gepland voor een release in 2023 op de Xbox Series X|S consoles en PC. Ook zal de game direct beschikbaar komen op Game Pass.

Dit waren alle aankondigingen en beelden uit de lange showcase van Microsoft en Bethesta. Welke titel zou jij het liefst vandaag al willen spelen?

Reacties

Login of registreer om te reageren.