Microsoft komt niet met 'Xbox 1.5'

Yoram Jacobs | zondag 3 Apr 2016, 10:33

Phil Spencer reageert op de aanzwellende 'PS4.5' geruchten.

Er komt geen 'Xbox 1.5', aldus Phil Spencer. Hij reageert hiermee op de steeds sterker wordende geruchten dat concurrent Sony met een Playstation 4.5 gaat komen. Deze vernieuwde console zou o.a. games in een 4K resolutie kunnen afspelen.

"I'm not a big fan of Xbox One and a half. If we're going to move forward, I want to move forward in big numbers,", reageert Spencer in een interview met Gamespot. Hij is tevreden met de Xbox One, de console doet het goed, de servers draaien prima. Als Microsoft met iets nieuws gata komen, zal het om een grote verbetering gaan, voegt Spencer er nog aan toe.

Dit lijkt haaks te staan op eerdere uitspraken van Spencer, waarin hij filosofeert over een 'upgradable Xbox', wat zorgde voor een hoop rumoer. Dit probeerde hij weer te temperen door aan te geven dat we geen schroevendraaiers hoeven te gebruiken voor eventuele upgrades aan onze Xbox One. We zijn nu alleen maar nieuwsgieriger geworden naar wat er dan wel gaat komen! Wat vind jij hier van? Moet er een upgrade komen in de nabije toekomst? Of is het wel goed zo? Laat het weten met een comment.

Reacties

Ypuh 8 jaren,1 maand geleden

Lijkt me een goede zaak. Ik snap wel dat ze de mogelijkheid onderzocht hebben, helemaal als Sony zich hier ook mee bezig houdt, maar ik vind het wel een slechte ontwikkeling. De voornaamste redenen dat ik graag op een console speel zijn o.a. dat je niet de drang hebt elk jaar te upgraden en het 'level playing field'. Om over de prijs/aankoopbedrag en doorverkoopwaarde nog maar te zwijgen.

Willem 8 jaren,1 maand geleden

Goed gezegd. Een "Elite" variant snap ik nog wel, dat is optioneel. Was bij de Xbox 360 ook zo. Elke game moet GOED speelbaar blijven op de console.

Jorrie 8 jaren,1 maand geleden

En je denkt dat dat niet gaat gebeuren voor toekomstige titels voor de oude PS4?

DutchDemons 8 jaren,1 maand geleden

Is maar de vraag Jorrie. Als Sony idd zwaar gaat inzetten op VR, dan bestaat de kans dat de gewone PS4 naar de achtergrond verdwijnt. En wat als ontwikkelaars games maken die in theorie wel te draaien zijn op de PS4, maar in praktijk echt voor de 4.5 zijn?

Ik denk dat het goed is dat MS (voorlopig) niet met zulke moves komt. Ze draaien net een beetje lekker na die hele slechte start onder Don Mattrick.

Als ze al een hardware upgrade doen, dan hopelijk iets slims, zoals Nintendo vroeger deed met de N64.

Zumpelvelder 8 jaren,1 maand geleden

Ook niet nodig, want zoals het er naar uitziet worden alle Xbox One games in de toekomst ook beschikbaar gemaakt voor Windows 10, waarmee dan indien gewenst een betere performance gehaald kan worden door de liefhebber.

Misschien zelfs een nog wel betere zet dan die van Sony, want ik geloof nooit dat hun met volwaardige 4K hardware komen voor een 'console prijsje'... Oftwel, ze zetten dan twee halve consoles op de markt binnen drie jaar tijd.

Gakkie 8 jaren,1 maand geleden

Ik denk dat Sony tegenwoordig meer voor de gamer is, terwijl MS duidelijk de all in one strategie hanteert. Persoonlijk wil ik gewoon een console om games op te spelen. Hoe mooier, hoe beter. MS is mij echt totaal verloren deze generatie!

Login of registreer om te reageren.