Microsoft presenteert Windows 10

Peter Paardekooper | Tuesday 30 Sep 2014, 20:48

Microsoft heeft de opvolger van Windows 8 bekendgemaakt.

Op een speciaal door Microsoft georganiseerd evenement in San Fransisco heeft de softwaregigant de volgende telg in de Windows-familie bekendgemaakt: niet Windows 9 maar Windows 10 zal het besturingssysteem gaan heten. 

Windows 10 zal op maat gemaakt worden voor zowel laptops, PC's, tablets en telefoons. Een van de grootste veranderingen zal de terugkeer van het veelgevraagde startmenu. Dit menu zit op de bekende plek linksonder, maar zal elementen van Windows 8 bevatten.

Of Windows 10 in enige vorm ook naar de Xbox One gaat komen, of waarom Microsoft een cijfertje heeft overgeslagen, is niet bekend.

Reacties

Excess-Denied 7 years, 9 months geleden

Joe Belfiore! Hele goeie kerel, sterker in mijn ogen de beste bij Microsoft. Hij werkt ook bij het Windows Phone team.

Alexknl 7 years, 9 months geleden

Ben benieuwd! Ziet er veel belovend uit.

lwn 7 years, 9 months geleden

De features die hij laat zien bestaan al jaren op Linux en Mac. Neemt niet weg dat het goede uitbreidingen zijn. Verder begrijp ik niet waarom windows apps anders zijn dan de normale programma's die je uitvoert... zal waarschijnlijk een cross-platform ding zijn. Ben benieuwd of de touch devices straks ook een startknop krijgen #lol

Nightbringer 7 years, 9 months geleden

Dat hele jaren verhaal wordt altijd al heen en weer gesmeten, had het nieuwe OS van Apple niet features die Windows Vista ook al had? :) Ma'ja ik ben benieuwd hoe alles gaat samensmelten met m'n phone/surface/desktop en Xbox One.

lwn 7 years, 9 months geleden

haha, en uitgevochten in de rechtzaal :+

Login of registreer om te reageren.