Nieuwe Fallout 4 DLC op komst

Peter Paardekooper | dinsdag 16 Feb 2016, 18:46

Alsof de hoofdgame nog niet groot genoeg was.

Bethesda heeft bekendgemaakt dat ze dit voorjaar nog met nieuwe content voor hun RPG-klapper Fallout 4 gaan komen.

Volgende maand komt daar het eerste pakket al van uit, genaamd Automaton. Zoals je al aan de titel kan horen draait het in dit DLC-pakket om kwaardaardige robots die door The Mechanist zijn losgelaten in de Commonwealth. Ook gaat het mogelijk zijn je eigen robotcompagnons te bouwen door middel van honderden mods, armor, abilities en stemmen. Deze DLC komt uit in maart en gaat (naar alle waarschijnlijkheid) €9,99 kosten.

Automaton

De pret gaat in april verder met de Wasteland Workshop, waarin het mogelijk gaat zijn wilde dieren te temmen en door middel van kooien onderdeel te maken van je Settlement. Ook komt deze DLC met nieuwe onderdelen voor je Settlements. Deze DLC komt uit in april en gaat (naar alle waarschijnlijkheid) €4,99 kosten.

Wasteland Workshop

In mei komt het grootste DLC-pakket van de drie uit. In Far Harbor ga je met Nick Valentine naar Maine, waarin je op zoek gaat naar een jonge vrouw en een groep synths. In het gelijknamige plaatsje Far Harbor moet je gaan kiezen of je aan de kant van de synths, de Children of Atom of de lokale bevolking staat. Volgens Bethesda wordt Far Harbor de grootste uitbreiding die ze ooit voor een game ontwikkeld hebben. Deze DLC komt uit in mei en gaat (naar alle waarschijnlijkheid) €24,99 kosten.

 

Far Harbor

Maar daar houdt de pret niet op. Het gaat namelijk mogelijk zijn om voor elk DLC-pakket mee te doen aan een gesloten bèta waarvoor je je op de site van Bethesda in kan schrijven. Als je geselecteerd wordt voor de beta krijg je toegang tot de volledige versie van de desbetreffende DLC en hoef je het pakket dus niet meer aan te schaffen. What's not to like?

Door al deze extra content gaat de Season Pass van Fallout 4 wel in prijs omhoog: deze zal van het huidige €29,99 naar €49,99 gaan. Niet getreurd echter, als je de Season Pass al had aangeschaft verandert er niks, je krijgt nog steeds alle nieuwe content voor de prijs die je betaald hebt. Ook mensen die nu gaan twijfelen krijgen de kans om overstag te gaan, de prijsverhoging zal namelijk pas op 1 maart actief worden. Ren dus snel naar je plaatselijke gamestore (of pak je creditcard) en schaf nu nog de Season Pass voor 30 euro aan!

Bron: Bethesda

Reacties

Login of registreer om te reageren.