Xbox 360 aankopen via Xbox One

Tommy Paijmans | woensdag 9 Dec 2015, 18:47

Microsoft werkt aan een manier om Xbox 360 spellen aan te schaffen via de Xbox One store.

Xbox One eigenaren die Xbox 360 spellen willen aanschaffen, hebben ongetwijfeld opgemerkt dat dit nogal omslachtig werkt. Spellen dienen via de website xbox.com aangeschaft te worden, om deze vervolgens op de Xbox One te installeren in de “My Games and Apps” applicatie onder de “klaar om te installeren” sectie.

Nu de backwards compatibility functie een groot succes blijkt en de gratis Games with Gold spellen voor de Xbox 360 ook gelijk backwards compatible zijn, lijken steeds meer gamers deze dan ook mee te pakken. Het aanschafsysteem op de Xbox 360 werkt zo, dat je een creditcard of PayPal account aan je Xbox Live account gekoppeld dient te hebben om spellen aan te schaffen, ongeacht of deze betaald of gratis zijn. Voor Xbox One aankopen is dit niet meer nodig, maar Xbox One gamers ondervinden dit probleem nog wel bij de aanschaf van Xbox 360 spellen.

Microsoft’s Phil Spencer heeft aangegeven dat het team bezig is hier een oplossing in te zoeken, zodat deze aankopen direct vanaf de Xbox One uit te voeren zijn. Hoewel hij niet heeft aangegeven hoe ver ze hiermee zijn, lijkt dit in ieder geval weer een positieve stap in de goede richting om Xbox gamers nog meer tegemoet te komen.

Bron: vg247

Reacties

X-Junk 8 jaren,5 maanden geleden

Dat zal eens tijd worden.

Login of registreer om te reageren.