Kimberly van Overmeeren | Thursday 12 Jan 2017, 16:48

De schapen zijn weer terug met Clouds & Sheep 2. We gaan kijken of we de schapen de bâââs kunnen.

Review

Rating 8/10
User rating 0/10
  • Mooie, kleurrijke omgeving
  • Simpele en effectieve gameplay
  • Te schattig voor woorden
  • Niet extreem uitgebreid

Clouds & Sheep is van oorsprong een mobiele game geweest. De game is beschikbaar voor iPhone en Android en had al groot succes op het mobiele platform. Met de komst naar de Xbox One is het natuurlijk altijd even de vraag of de game zich leent voor een groter platform. Het idee is namelijk dat je voor een kudde schapen zorgt, ze blij en gevoed houdt en langzamerhand je kudde uitbreidt en leukere dingen voor ze kan kopen. Een bekend concept. Werkt dit op de Xbox One?

Review

Om met de deur in huis te vallen, kan ik dat beantwoorden met een simpele maar duidelijke JA. De game vult het scherm met grappige, leuke, schattige schapen in een kleurrijke omgeving. Je begint met één schaapje maar al snel krijg je een klein wondertje erbij – een babyschaapje. Ik ga eerlijk zijn. De schapen zijn zo ongelooflijk schattig getekend dat ik het niet kon weerstaan drie avonden lang achter elkaar enkel en alleen Clouds & Sheep te spelen. Af en toe hoor je wat grappig geblaat, wanneer de schaapjes je willen attenderen op iets dat ze missen. Er drijven wolken over de weide en deze kan je combineren met elkaar om donderwolken te genereren. De donderwolken heb je nodig om met de bliksem giftige planten kapot te schieten. Als de schapen die plantjes eten worden ze ziek en hebben ze medicijnen nodig. De regenwolken gebruik je om je schaapjes water te geven en om gras, plantjes en bomen te laten groeien. Simpel, maar heel amuserend.

Na een tijdje krijgen de schapen additionele wensen, zo willen ze eens een ander kleurtje van wol. Je moet ze natuurlijk ook onderhouden, die schapen. Ze zullen geschoren moeten worden, maar als ze hun wol kwijt zijn gaan ze het 's nachts ook wat kouder hebben. Dan heb je dus een kampvuurtje nodig. Voor het kampvuur heb je hout nodig, die je krijgt door bomen te planten. En alle items die je plaatst in de game worden 'betaald' van resources zoals tevredenheids-sterretjes, wol, hout en like-hartjes. Klinkt allemaal heel zoet, toch?

Voor een breed publiek

De game is daarom bij uitstek geschikt voor de kids. Toch voel ik me niet gegeneerd dat ik deze game geweldig leuk vind. Het is goed voor de kids omdat hij in het Nederlands beschikbaar is. Maar hij is breed opgezet waardoor het een breder publiek kan bereiken. Misschien is het wel leuk om samen met de kids de kudde te verzorgen? Deze game is daarom vooral leuk voor kinderen tot zo'n 13 jaar, maar ook voor de volwassenen die hun innerlijke kind even willen laten gaan.

Conclusie

Er is weinig mis te vinden met deze game. Hij is misschien niet belachelijk uitgebreid, maar soms is dat ook niet nodig. Deze game doet prima wat hij moet doen. Hij is grappig, cute en grafisch ziet het er mooi en kleurrijk uit voor een game in dit genre. Zoek je een leuke game voor de kids die je stiekem ook zelf eens wilt spelen tussen alle shooters en RPG's door? Dan is Clouds & Sheep 2 een must!

Reacties

Login of registreer om te reageren.