Microsoft lanceert HoloLens

Peter Paardekooper | woensdag 21 Jan 2015, 20:07

Zijn hologrammen de toekomst?

Op de Windows 10 presentatie eerder vanavond kwam Microsoft met de aankondiging van een apparaat dat volgens hun de toekomst is: De HoloLens. De HoloLens is een doorzichtige headset die nog het meest doet denken aan een grote versie van Google Glass. Het apparaat ziet precies waar je kijkt en werkt door middel van augmented reality met hologrammen. Om deze technologie mogelijk te maken bevat de Lens naast een (geavanceerde) GPU en CPU een volledig nieuwe techniek: een "HPU", of Holographic Processing Unit.

De headset is volledig draadloos en heeft geen externe PC of telefoon nodig om te werken. HoloLens komt met Holostudio, een soort futuristische versie van Paint waarin het mogelijk is objecten in full 3D te ontwerpen. Mocht je er beschikking toe hebben dan zijn deze ontwerpen ook uit te printen met behulp van een 3D-printer. 

De headset draait op Windows 10. Elke versie van Windows 10 bevat al de code die nodig is voor het maken van holografische apps, waardoor het makkelijk is om welke app dan ook weer te geven als hologram. 

Daarnaast denkt Microsoft natuurlijk ook aan toepassingen in gaming: denk dan bijvoorbeeld aan het omtoveren van je huiskamermuur tot flatscreen, zoals Illumiroom.

Reacties

Login of registreer om te reageren.