Joachim van der Zeeuw | zondag 6 Sep 2015, 12:43

Korte nieuwtjes en geruchten over de hard- en software van Microsoft.

Op de IFA in Berlijn zijn afgelopen week diverse gaming laptops, 2-in-1 pc's en andere hardware aangekondigd alles draaiend op Windows 10. Microsoft gaf op de IFA zelf ook een persconferentie, hier was echter niets nieuws onder de zon en zullen we tot oktober moeten wachten op de hardware van Microsoft zelf.

Hieronder een korte samenvatting van enkele interessante hardware van de partners van Microsoft.

Acer's Revo Build

De Revo Build is een zogehete modulaire mini pc dit betekent dat je deze mini pc doormiddel van verschillende blokken aan- of af te koppelen helemaal naar smaak kan samenstellen. Je kan bijvoorbeeld apart het wireless charger blok kopen en die toevoegen aan de mini pc, de verschillende blokken zijn magnetisch en klikken dus gemakkelijk aan elkaar vast. Er is een keuze uit een Intel Celeron- of Pentium varriant met maximaal 8GB aan DDR4 geheugen.

De Revo Build komt in november van dit jaar op de markt en gaat ongeveer €199 kosten voor de mini pc zelf, over de uitbreiding van de blokken is nog geen prijs bekend.

ASUS G752 gaming laptop

In Berlijn op de IFA 2015 heeft Asus de G752 uit de doeken gedaan, een laptop speciaal gericht op gamers.De G752 is een directe upgrade van de G751 die zowel door gamers als reviewers erg succesvol is ontvangen. Met Windows 10 vooraf geïnstalleerd, de nieuwste Intel Skylake quad-core processors aangesloten op een Intel i7 en een NVIDIA GTX 980M ben je klaar om als een pro te gamen. De maximale resolutie van het scherm is 3840x2160. Daarnaast beschikt de laptop over USB-C en Thunderbold 3.

De G752 komt later dit jaar op de markt met een prijskaartje van rond de €1300.

Lenovo MIIX700

De MIIX700 is Lenovo's antwoord op de Microsoft Surface. Het design doet al veel denken aan die van de Surface maar naast het design heeft Lenovo toch ook wel wat eigen ideeën erin gestopt. Zo is bij de MIIX700 het keyboard gratis bijgeleverd dit in tegenstelling tot de Surface. Het keyboard is daarnaast ook nog eens Bluetooth en heeft een lederlook. 

MIIX700 specificaties :

  • Windows 10 Home of Pro
  • 6de generatie CPU Intel Core m7 (Skylake)
  • 8GB LPDDR3L RAM geheugen
  • 12-inch scherm (2160x1440)
  • 256GB SSD

De MIIX700 komt ergens dit jaar nog uit voor een prijs van rond de €700.

Windows Continuum een stap voor(uit)?

In het verleden zijn er soortgelijke projecten als Continuum geweest zoals bijvoorbeeld die van Motorola, Atrix. Dit soort projecten zijn helaas allemaal geflopt. Wacht Windows Continuum nu hetzelfde lot of kan dit nog wel eens een hele succesvolle feature worden voor Windows 10 Mobile.

De website Windows Central heeft een uitgebreid artikel geschreven waarom volgens hun Continuum een erg goede kans van slagen heeft t.o.v. de projecten van anderen in het verleden.

Microsoft stopt met support voor bepaalde Lumia apps

Microsoft is van plan de stekker uit een aantal Lumia apps te trekken. Zo zouden de volgende apps beëindigd worden; Lumia Beamer, Lumia Storyteller, Photobeamer, Lumia Refocus, Lumia Panorama en Video uploader. Microsoft wil sommige functionaliteit wat deze apps brachten voortzetten in Windows 10 Mobile.

"Many of the Lumia features are already included in the Windows 10 Photos and Camera apps. While we can't promise that any particular feature is coming back, we're committed to providing a great photo and camera experience in Windows across devices, and we're listening to your feedback as we continue improving our apps."

Het is dus nog maar de vraag wat we straks terug zullen gaan zien in Windows 10 Mobile.

Naast dit nieuws was er volgens smartphone leaker Evleaks ook bekend geworden dat het aankomende flagship van Microsoft de Lumia 950 ook echt Lumia 950 gaat heten en geen Lumia 940.

Nieuw op Xboxworld! Onze redactie schrijft nu ook nieuws over Windows Phone, Surface-producten en andere Xbox-gerelateerde diensten van Microsoft. Houd onze frontpage dus goed in de gaten voor ál het laatste Xbox-nieuws.

Reacties

Login of registreer om te reageren.