Yoram Jacobs | zondag 10 Jan 2016, 10:00

Welke Xbox Exclusives gaan volgens mij in 2016 de top halen? Lees het hier!

Het jaar 2015 zit er op en qua games heeft het zeker niet teleurgesteld. Met Xbox Exclusieve games als Halo 5, Rise of the Tomb Raider, GoW: Ultimate en Forza 6 was het voor Xbox gamers volop genieten. Maar volgens Microsoft wordt 2016 nog beter dan dit jaar. Naar verwachting komen er tientallen games exclusief uit voor de Xbox One. Hieronder mijn persoonlijke top 5, waarbij ik alleen kijk naar Xbox One exclusive games die zeer waarschijnlijk tot zeker weten uit komen in 2016.

 

1. Gears of War 4

Gears of War was een van de grote verrassingen op de Xbox 360 in 2006 en voor mij ook direct dé game om te hebben en eindeloos te spelen. De unieke setting en vijanden, de Lancer, wall-to-wall cover en hectische multiplayer, heerlijk! Met 2 sequels en 1 prequel (die niet al te best was m.i.) is het met recht één van de grote exclusieve reeksen op de Xbox. Gears 4 belooft in elk geval een echte sequel te worden en de eerste Gears op de huidige console. Deel 1 zag er destijds fenomenaal uit en op de nieuwe console verwacht ik dat deel 4 ons ook echt omver zal blazen.

Ik hoop alleen wel op een goede wapenbalans, het wegvallen van host-voordeel en op een goed verhaal (dat wil nogal eens tegenvallen in deze gamereeks). Desalniettemin verwacht ik onwijs veel multiplayer fun van Gears of War 4!

2. Crackdown 3

Crackdown was voor mij een welkome aanvulling op het open world genre dat gedomineerd werd/wordt door Grand Theft Auto. Met een unieke grafische stijl, dikke moves en een verslavende gameplay (*ding* een Orb gepakt!) wist de game mij in 2007 urenlang te vermaken. En dat terwijl het verhaal niets om het lijf had, de vijanden oliedom waren en het absoluut geen game was om even lekker met een auto op pad te gaan. Deze game draaide puur om de fun, daar kan menig open world game wat van leren. Helaas was Crackdown 2 (2010) een regelrechte teleurstelling. Deel 3 lijkt echter een spectaculair deel te worden, niet alleen door de belofte van 100% vernietigbare omgevingen in mulitplayer. Er is nog niet veel bekend, maar mede door de succesformule van deel 1 en de video's van deel 3, lijkt mij dit een van dé hits van 2016.

3. Quantum Break

Ik kan natuurlijk beginnen met een tijdsgerelateerde grap over de game die al in 2013 is aangekondigd voor een release in 2014, vervolgens uitgesteld wordt naar 2015 om, oh ironie, verder te worden uitgesteld naar 2016. Dat kan, maar dat doe ik niet. Eén blik op de trailer en je weet al genoeg. Deze game gaat ongelooflijk vet worden. Niet alleen omdat de game komt van de makers van Max Payne en Alan Wake. In de game speel je met de tijd, je kunt het stilzetten, vertragen en versnellen om een catastrofaal einde van het bestaan te voorkomen. Deze gameplay spreekt me enorm aan, net als het verhaal. Ik kan echt genieten van verhalen die draaien om time travel, quantum physics, etc. Voor mij nu al een serieuze kanshebber voor GOTY van 2016.

4. Cuphead

Toen ik de trailer van Cuphead zag, was ik direct verkocht. De grafische stijl, je speelt in een tekenfilm uit de jaren '30, is natuurlijk iets dat direct opvalt. Doet het me denken aan de tijd dat ik Popeye of Mickey Mouse keek als kind? Ik weet het niet, maar iets schreeuwt 'Nostalgie!' Een game moet natuurlijk wel meer brengen dan alleen leuke tekeningen. Met run & gun gameplay lijkt het een side scrolling game te worden die je keer op keer gaat spelen om betere high scores te halen. Heerlijk verslavend en competitief! Wat mij betreft dé Xbox Exclusive indiegame.

5. Halo Wars 2

Real Time Strategy (RTS), ooit een van de grootste genres in de gamewereld, plotseling een bedreigde diersoort. Op de console is het genre zelfs nooit volledig van de grond gekomen, ondanks pogingen van EA met de Command & Conquer reeks. Ook Microsoft heeft een poging gewaagd met Halo Wars. Helaas voor hen bleek dit geen doorslaand succes en al snel wendde men zich met Halo weer tot het FPS genre. Daarom verraste Microsoft mij enorm met de aankondiging van Halo Wars 2. Ik kijk uit naar de game omdat ik graag weer eens een RTS speel op de bank. Soms vind ik het namelijk leuker om even na te moeten denken, terwijl er op micromanagement gebied van alles van je verlangd wordt. Lukt het je om sneller en slimmer te zijn dan je tegenstander? Ben je net bezig met het vooruit plannen en opbouwen van je leger, staat de tegenstander je al plat te bombarderen. Help! Combineer dat met het boeiende Halo universum en Microsoft zou zomaar eens een grote hit (in tweede instantie) binnen kunnen hebben.

Reacties

Beltoni 8 jaren,3 maanden geleden

Hoop dat GoW weer ouderwets gaaf gaat worden. Ben benieuwd naar Crackdown, de engine zag er erg indrukwekkend uit. De game waar ik het meeste naar uit kijk is er een waar ik eigenlijk nog niets vanaf weet: Sea of Thieves. Het idee, de sfeer... Ben erg nieuwsgierig.

DutchDemons 8 jaren,3 maanden geleden

Ja, Sea of Thieves lijkt me ook bijzonder, maar ik heb m uit de lijst gehouden, omdat ik er te weinig van weet en het vooral op MP gericht lijkt. Daar ben ik persoonlijk wat huiverig voor.

Maar Gears 4..yes please!

Login of registreer om te reageren.