GTA V in steeds meer Australische winkels verbannen

Leoni Santbergen | Thursday 4 Dec 2014, 15:23

Het Rockstar spel wordt door steeds meer ketens in Australië van de planken gehaald.

De next-gen versie van Grand Theft Auto V is nog geen maand te koop, maar in Australië zijn er steeds meer stemmen dat de inhoud van het spel te grof is om te kunnen tolereren. De winkelketen Target reageerde als eerste hierop en liet eerder deze week weten dat zij het spel niet meer verkopen in hun winkels. Nu is er een tweede grote keten gezwicht voor de woede van de menigte: ook Kmart heeft het spel uit de winkels verwijderd.

De heibel is begonnen naar aanleiding van een petitie richting Target om het spel niet meer te verkopen omdat er veel geweld en seksuele daden richting vrouwen voor komt in GTA V. De drie vrouwen die de petitie gestart zijn geven als één van hun redenen: "It's a game that encourages players to murder women for entertainment. The incentive is to commit sexual violence against women, then abuse or kill them to proceed or get 'health' points – and now Target are stocking it and promoting it for your Xmas stocking."

Take-Two CEO Strauss Zelnick geeft aan het te betreuren dat de ketens deze beslissing hebben gemaakt, ondanks het feit dat het spel in andere delen van de wereld al veel gamers blij heeft weten te maken. Hij blijft achter Rockstar en de spelers van het spel staan.

Dit is niet de eerste keer dat games in Australië oproering veroorzaken of verboden worden. Zo zijn bijvoorbeeld Mortal Kombat, Bully, Max Payne en eerdere GTA's niet welkom in dit deel van de wereld. 

Reacties

PePziNL 7 years, 5 months geleden

Hahaha die petitie is echt hillarisch om te lezen. #Feminazis

Login of registreer om te reageren.