Xbox One gaat 'interessante' E3 tegemoet

Kimberly van Overmeeren | maandag 11 Apr 2016, 9:00

Phil Spencer voorziet 'leuke E3'.

Microsoft heeft in het verleden vaak een flinke dosis kritiek gekregen wat betreft hun strategie voor de Xbox One. Tim Sweeny, CEO van Epic Games (Gears of War) viel laatst Microsoft's toewijding aan een open platform aan. Hij zag niet voor hem dat HoloLens veel voor games ging doen als concurrenten tegelijkertijd met virtual reality op de proppen komen. Dat terwijl Sony blijft leiden in verkoopcijfers.

Afgelopen jaar had de Xbox One een goede E3, waar ze de backwards compatibility aankondigden voor een horde aan Xbox 360 titels. Dit jaar hebben ze een hele mooie lijst met Xbox original games waarvan de grootste titels Gears of Wars 4 en Halo Wars 2 zullen zijn. Microsoft is druk bezig met console games naar de PC te krijgen en zo een interplatform-game ervaring te creëren binnen hun eigen producten - Xbox en Windows 10. Dat is wellicht interessant voor veel gamers, samenspelen op PC én Xbox One.

Wat Microsoft ook lijkt te doen, als we Spencer horen praten (“In the longer term, I want anybody who’s building a game, regardless of what device they’re on, to be able to look at Xbox Live…let’s solve one big issue first and then look at the next wave of touch in mobile as a place we can go.”) is dat ze het Xbox Live platform buiten de Xbox consoles willen marketen. Bijvoorbeeld naar mobiele games en dergelijke. Als we dit koppelen aan de geruchten wat betreft de online compatibility tussen PS4 en Xbox kan het nog interessant worden om te horen wat Microsoft nou echt van plan is. Op dit moment is er nog veel speculatie en veel onduidelijkheid. Op naar de E3!

Bron: Venturebeat (via Gamerant)

Reacties

Login of registreer om te reageren.