Dorian de la Fosse | Tuesday 13 Sep 2022, 23:09

Lees hier de review van deze prachtige indie-game.

Review

Rating 7/10
User rating 0/10
  • Mooie grafische stijl
  • Goede muziek
  • Multiplayer werkt prima
  • Weinig variërende gameplay
  • Simpele puzzels

Gespeeld op Xbox Series S. Geoptimaliseerd voor Xbox Series.

Xboxworld kreeg de reviewcode voor een Cinematic Adventure Game genaamd Voyage toegezonden. De game, ontwikkeld door de Zweedse studio Venturous, verscheen vorig jaar al op de PC en sinds kort mogen Xbox gamers ook met de game aan de slag dankzij de port die Ratalaika heeft uitgebracht. Dit is onze review.

REVIEW

Eén is geen

Voyage is een 2,5D avonturengame met een handgeschilderde stijl. De game is prima alleen te spelen, maar de kracht van de game zit hem in het samenspelen. Dus nadat ik een bekende had opgetrommeld gingen we met de game aan de slag. Voyage vertelt het verhaal van twee personen zonder naam. Ze worden wakker in een vreemde omgeving en door een simpele puzzel op te lossen worden ze geteleporteerd naar een nieuw gebied. Dit is de kern van de gameplay; je lost een puzzel op om de weg te openen naar een volgend gebied en stukje bij beetje krijg je meer informatie over wat het tweetal nou precies is overkomen. Tijdens de reis kom je vreemde wezens tegen die, net als de hoofdpersonen, niet spreken, maar onderdeel zijn van het decor van de gebieden. Wie zij zijn en wat hun doel is wordt nooit helemaal duidelijk en dat heeft alles te maken met de manier waarop het verhaal van de game wordt gepresenteerd. Voyage probeert jou, als speler, een verhaal te vertellen door gebruik te maken van de omgevingen waar je in terecht komt. Er zijn geen cutscenes in de game aanwezig, behalve op het einde van de game, welke je kan halen in ongeveer anderhalf uur. Het is een korte ervaring dus.

Korte, sfeervolle beleving

De stijl waarvoor de ontwikkelaar heeft gekozen past prima bij het type spel dat ze hebben neergezet. De handgeschilderde gebieden zijn stuk voor stuk prachtig en worden vergezeld door een erg sfeervolle soundtrack die per gebied verschilt. Het is duidelijk te zien dat de ontwikkelaar veel tijd en liefde heeft gestoken in de algehele presentatie van de game. Maar ondanks dat de game door kan gaan voor een uitvoerig kunstwerk, blijft het natuurlijk een game dus moet er ook gekeken worden naar gameplay. Er zijn vier handelingen die jouw personage uit kan voeren. Deze zijn, zoals verwacht, toegekend aan de A, B, X en Y knoppen op de controller. De knop die je echter het meeste gebruikt is de A-knop. Hiermee kan je voorwerpen vastpakken of objecten in de omgeving activeren waardoor je weer door kunt naar het volgende gebied. Voyage kent ook een aantal puzzels, maar dit zijn niet bepaald breinbrekers te noemen. De meeste puzzels zijn op te lossen door een object naar een bepaald punt te slepen zodat je weer door kunt. Gelukkig worden de puzzels niet vaak herhaald, maar dit heeft meer te maken met de korte speelduur van de game. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je dood gaat, want er zitten geen vijanden of algemene dodelijke situaties in de game. Dit zorgt voor een uiterst relaxte ervaring, maar ook voor weinig variatie in de gameplay.

Conclusie

Met de speelduur van een gemiddelde film is Voyage een beleving die je prima kunt ervaren. De algehele stijl van de game, gecombineerd met de soundtrack, voorzien jouw scherm van een waar kunstwerk gedurende jouw speelsessie. Verwacht echter geen moeilijke puzzels of gevarieerde gameplay, maar laat je meeslepen door de relaxte sfeer van de game.

Reacties

Login of registreer om te reageren.