Microsoft Weekly: Surface Pro 4, Lumia 950 en Windows 10

Joachim van der Zeeuw | vrijdag 28 Aug 2015, 23:45

Korte nieuwtjes en geruchten over de hard- en software van Microsoft.

De ups en downs van Windows 10

Vorige week berichtte ik nog dat Windows 10 al ruim 53 miljoen keer gedownload was, dit was gebaseerd op een niet officiële bron. Deze week heeft Microsoft bevestigd dat Windows 10 al op 75 miljoen pc's, laptops en tablets draait.

Toch is het niet allemaal positief nieuws als het gaat om Windows 10 want er zijn er nog tal van punten waar Microsoft nog veel werk aan de winkel heeft. Op de website Windows Central kan je 14 punten lezen waarom je juist niet moet upgraden naar Windows 10 en lijkt het er een beetje op dat de launch wat gerusht is. Punt 4 uit die lijst kan in ieder geval al afgestreept worden want het automatisch downloaden van updates kan momenteel door de gebruiker uitgezet worden.

 

Aankondiging Surface Pro 4

Na het succes van de Surface Pro 3 laat de Surface Pro 4 niet lang meer op zich wachten. Er gaan geruchten de ronde over een aankondiging van Microsofts nieuwste tablet ergens in oktober. Volgens tech website The Verge die informatie heeft gekregen van een bron houdt Microsoft in oktober een evenement waar verschillende nieuwe hardware getoont gaat worden waaronder de Lumia 950, Lumia 950XL, Microsoft Band 2 en de Surface Pro 4. Microsoft heeft nog niet officieel informatie over een mogelijk evenement bekend gemaakt, echter gaan er al enige maanden geruchten over een hardware evenement in de herfst.

Naast hardware zou er ook software gelanceerd worden; de nieuwste versie van Microsofts mobiele besturingssysteem Windows 10 Mobile de opvolger van Windows Phone.

 

Lumia 950 renders

Bekende smartphone leaker Evleaks heeft deze week naar eigen zeggen de officiële renders van de Lumia 950 en Lumia 950XL naar buiten gebracht. Hoewel de renders niet echt enthousiast ontvangen worden door de Windows Phone community kunnen we wel zien dat Microsoft afgestapt is van het vertrouwde ‘Lumia design' en als we de renders mogen geloven lijkt Microsoft een beetje geïnspireerd door de concurrentie. Vaak doen renders niet echt het design tot hun recht en wachten we daarom ook liever op de officiële aankondiging.

Bekijk hier de renders en oordeel zelf! Wat vind jij? Is dit de premium look die een nieuwe high-end Lumia verdient?

 

Mogelijk geen Windows 10 Mobile voor de Lumia 530

Microsoft heeft de Engels en Duitstalige website van Windows 10 Mobile geüpdate met een verwarrend stukje tekst.

"8 GB of internal memory required."

Dit stukje heeft gelijk een storm van kritiek op het internet teweeg gebracht, niet geheel onlogisch ook want de Lumia 530 is één van de populairste Windows Phone toestellen op de markt. Echter denk ik dat we niet te hard van stapel moeten lopen door dit stukje omdat de meest recente Preview Builds gewoon op dit toestel draaien. Dit zou kunnen betekenen dat je misschien de update niet via de officiële weg kan bemachtigen, maar dat je hem wel via de Windows Insider app zou kunnen installeren.

Hieronder een toch wel wat lachwekkend filmpje van Windows 10 Mobile (Preview Build) op de Lumia 530.

 

Zoals je kan zien is het dus wel degelijk mogelijk. De Lumia 530 is een low-end toestel en voor de prijs kan je ook niet te veel eisen stellen, de telefoon heeft maar 4GB wat je dus kan uitbreiden met een SD kaartje. 

Dan kun je jezelf de vraag stellen: 'Is het al die moeite eigenlijk wel waard?'.


Nieuw op Xboxworld! Onze redactie schrijft nu ook nieuws over Windows Phone, Surface-producten en andere Xbox-gerelateerde diensten van Microsoft. Houd onze frontpage dus goed in de gaten voor ál het laatste Xbox-nieuws.

Reacties

Willem 8 jaren,8 maanden geleden

Niiiiice! Band 2 wil ik wel hebben denk ik... Even wachten wat ie kan en of hij naar Nederland komt.

Excess-Denied 8 jaren,8 maanden geleden

Ja ben ik ook wel benieuwd naar en de nieuwe mogelijkheden i.s.m. Windows 10 waarschijnlijk. Jammer dat het idd met zulke (Microsoft) producten vaak een hele tijd duurt voordat het Europa bereikt, met Windows Phone was dat ook zo. En in sommige gevallen zelfs nooit (Zune).

Login of registreer om te reageren.