Joachim van der Zeeuw | woensdag 16 Sep 2015, 18:49

Microsoft trekt de stekker uit het laatste onderdeel van Zune.

Helaas, het doek valt nu echt voor de muziekdienst Zune van Microsoft.

In 2006 lanceerde Microsoft Zune als concurrent van de muziekdienst van Apple iTunes en de iPod, want naast de Zune software heeft Microsoft ook hardware gelanceerd waaronder hun laatste draagbare muziekspeler de Zune HD in 2009.

Hoewel op technisch vlak de Zune HD en de voorgaande Zune's echt niet onderdeden aan de concurrentie, bleef het echte succes uit en vielen de verkoopaantallen tegen. Een wereldwijde release van de muziekspelers is er nooit van gekomen.

In 2011 trok Microsoft al eerder de stekker uit de merknaam Zune en re-branded de naam in Xbox Music en Xbox Video. Met de komst van Windows 10 is er weer een naamswijziging en gaat Xbox Music nu door het leven als Microsoft Groove.

Vandaag heeft Microsoft bekendgemaakt dat de Zune Pass gebruikers die nog van de streamingdienst gebruik maken op 15 november 2015 overgezet gaan worden naar de nieuwe muziekdienst Groove.

De muziekspelers (zowel hard- als software) blijven gewoon werken, alleen gebruikers die gebruik willen maken van de streamingdienst zullen vanaf dan bij Groove moeten zijn.

Reacties

lwn 8 jaren,7 maanden geleden

T'is ook de eerste kee dat ik überhaupt de naam hoor vallen ?

Excess-Denied 8 jaren,7 maanden geleden

Haha echt? :P Het was ook op de Xbox 360 alleen hete het toen Zune Video/Music. Ik vind het in zekere zin jammer, het waren degelijke muziekspelers (heb zelf de Zune 30gb, 80gb en HD gehad) en de software was erg mooi vormgegeven.

Login of registreer om te reageren.