Joachim van der Zeeuw | dinsdag 20 Okt 2015, 18:55

Met de aankondiging van de Lumia 550, 950 en de 950 XL lijkt Microsoft op safe te willen spelen en ziet het ernaar uit dat het doek valt voor de felle kleurtjes die toch wel kenmerkend waren voor de Lumia franchise.

De felle kleurtjes maakte de Lumia's uniek en in het oog springend. Als je ermee over straat liep of in het OV zat zag je mensen kijken van 'wat is dat voor een telefoon?' Met een fel gele, rode of blauwe Lumia viel je immers op tussen de vele toch wat (saaie) zwart, witte of grijze Samsung en iPhone toestellen. Helaas lijkt dit veranderen sinds Microsoft die de Lumia brand helemaal op zich heeft genomen en Nokia er niks meer mee te maken heeft.

Toch hoef je niet lang te treuren want Microsoft heeft een eigen keurmerk gelanceerd waarmee derde partijen aan de slag kunnen om officiële accessoires te maken voor de gehele Lumia line-up. Microsoft was eerder van plan om dit zelf te gaan doen maar hebben er toch vanaf gezien en het keurmerk 'Designed for Microsoft Lumia' in de wereld gebracht om aan te tonen dat de accessoires officeel voor de Lumia toestellen is gemaakt. Derde partijen of in het Engels third-parties kunnen dus aan de slag om covers, flip-covers, cases en andere accessoires te maken. Mozo Accessories mag zich de eerste officiële partner van Microsoft noemen en de eerste covers zijn al te bezichtigen op de website nog voor de verkoop van de Lumia 950 en 950 XL later volgt ook de Lumia 550.

De covers zijn gemaakt van echt leer en is QI draadloos laden en NFC erin verwerkt. Ondanks dat ze er zeer luxe uitzien zijn er genoeg mensen die niet echt een fan zijn van leren covers. Gelukkig heeft Mozo aangegeven dat er later andere soorten materialen bijkomen alleen niet met de launch van de toestellen. De eerste covers zijn voor €48.50 te pre-orderen via de website en worden op 16 november verzonden.

Nu is het wachten op een fel gele, rode of blauwe cover!

Bron: Windows Central, Mozo

Reacties

Login of registreer om te reageren.