Joachim van der Zeeuw | zondag 13 Sep 2015, 14:18

Korte nieuwtjes en geruchten over de hard- en software van Microsoft.

Preview Build 10536

Het heeft even geduurd maar de nieuwste versie van Windows 10 Mobile komt eraan. Na een paar keer uitgesteld te zijn door bugs wordt dan eindelijk deze week versie 10536 van de Preview Build uitgerold.
Enkele Insider gebruikers hebben de update al kunnen installeren, zo zou de snelheid verbeterd zijn en de mobile hotspot weer werken. Ook zou er een nieuwe app voor de opslag meegeleverd worden genaamd zStorage.

Microsoft heeft afgelopen week ook de Windows 10 Mobile app Photos Add-ins gelanceerd, dit is eigenlijk de Lumia Moments app alleen dan onder een nieuwe naam. Op de website Windows Central kan je een uitgebreide review van deze app vinden.

Microsoft houdt 6 oktober een evenement en gaat daar naar verluidt Windows 10 Mobile officieel aankondigen. Daarnaast zou Microsoft ook nieuwe Lumia toestellen uit de doeken doen, waaronder de langverwachte opvolger van de Lumia 930 de Lumia 950.

We houden je op de hoogte!

Project Juggernaut Alpha

Aka de Surface Phone verschijnt steeds vaker in de vorm van geruchten online. Volgens de laatste geruchten zou Microsoft nog eind dit jaar of het eerste kwartaal van 2016 de Surface Phone aankondigen. Dit zou ook best goed mogelijk zijn aangezien Microsoft met Continuum een nieuwe richting op wil gaan met de smartphone divisie en hier ook de desktop omgeving wil bij betrekken. Als we de geruchten over de Surface Phone zouden moeten geloven dan zou het toestel een 5.5-inch scherm krijgen met een QHD resolutie, Intel Atom X3 64-bit processor en een PureView 21 megapixel back en front 8 megapixel camera. Dit alles draaiend op Windows 10 Mobile.

De Surface Phone zou geleverd worden inclusief een speciale Surface stylus pen, een USB-C poort hebben en er zou een 64GB en 128GB variant (uit te breiden met microSD) uit moeten komen.

Of dit alles werkelijkheid gaat worden moeten we natuurlijk nog afwachten maar het zou wel goed binnen de nieuwe strategie (Windows 10 + Windows 10 Mobile) van Microsoft passen.

Nieuw op Xboxworld! Onze redactie schrijft nu ook nieuws over Windows Phone, Surface-producten en andere Xbox-gerelateerde diensten van Microsoft. Houd onze frontpage dus goed in de gaten voor ál het laatste Xbox-nieuws.

Reacties

Login of registreer om te reageren.