Dat Sea of Thieves 1 jaar geleden uitkwam is inmiddels een feit en een reden voor Rare om dat te vieren met dé grootste update ooit: Van een Arena mode tot een verhaallijn, van wormen tot aan harpoenen: deze update bevat veel, heel veel nieuwe dingen.

Sea of Thieves - The Arena

The Arena/The Sea Dogs

Laten we beginnen bij de nieuwe PvP modi genaamd The Arena. Deze nieuwe modi is puur voor PvP potjes en is ook anders dan de Adventure modi (de standaard Sea of Thieves die je normaal altijd speelt): je speelt in een kleiner gebied van 5 tot 8 eilanden, 5 Galleon schepen van 4 personen per schip en in totaal 20 spelers op de map. Het doel van The Arena is redelijk simpel: wees de eerste team die het meeste zilver weet te behalen en win het spel. Dat het doel duidelijk simpel is, wil niet zeggen dat de rest makkelijk word want je moet binnen 24 minuten met jouw team zoveel mogelijk zilver verzamelen door verschillende dingen te doen zoals de vijand neer halen, het schip van de vijand laten zinken, schatten op graven etc. Iedereen begint met dezelfde kaart of kaarten en dat zorgt voor de strijd wie er het eerst komt... Maar gelukkig krijgt iedereen loot, of je nu eerste of laatste bent!


Voordat je begint begin je in cabine dat fungeert als een social hub. Hier kunnen speler in een hot tub zitten, op een podium staan en andere dingen doen alleen zijn er géén wapens in de social hub.De verschillen

Inpriciepe is The Arena verder gelijk aan The Adventure modi alleen krijg je geen aanvallen van The Megalodon, The Kraken en heb je ook geen cursed balls etc om het allemaal eerlijker te houden. Verder bouw je reputatie op bij een nieuwe factie: The Sea Dogs. Ook deze factie telt mee om Pirate Legend te worden al is nog steeds het basis doel om bij facties level 50 te zijn. Ook zijn er bepaalde penalties waardoor je zilver kunt verliezen: als je dood gaat of als je schip zinkt, verlies je zilver: een gezonken schip kost je 1000 zilver dus wees voorzichtig!

Verder kun je ook aparte items verkrijgen voor je schip of andere outfits etc.

Tall Tales - Shores of Gold

Tall Tales

Nieuw in Adventure mode is Tall Tales. Voor het eerst komt er een heus verhaallijn in de wereld van Sea of Thieves. Hiervoor had je al boeken die je kon vinden of korte quest lines met wat lore omtrent de wereld van Sea of Thieves. Nu komt er wat nieuws: Tall Tales. Tall Tales word echt een verhaal campagne die zo`n 10 tot 20 uur kan gaan duren en bestaat uit 9 quests waarin je van alles kunt verwachten zoals dingen opzoeken in een boek, puzzles oplossen etc. Iedereen begint op een outpost waar niemand bij in de buurt is en afhankelijk van de grootte van je schip enzo vaar je steeds verschillende eilanden en heb je ook verschillende quests te voltooien dus elke reis is dus weer anders waardoor je het ook vaker kunt spelen.


Naast dit alles zullen er ook nieuwe skeletons erbij zoals koraal skeletons maar ook bazen die aparte aanvallen hebben en je dus echt moet uitvogelen hoe je ze moet verslaan.


Daarnaast wordt er ook een nieuw eiland toegevoegd wat meteen het grootste eiland van het spel wordt en er komen zelfs cutscenes naar de game. De sfeer word omschreven als een '80s aktie-avonturen sfeer zoals Indiana Jones of The Goonies.

Vernietiging en andere nieuwe functies

Zoveel te doen....

Maar het blijft niet alleen bij The Arena en Tall Tales: er zijn ook wat kleinere elementen toegevoegd.


Zo kan je schip meer schade op lopen dan alleen gaten want nu kunnen je masten kapot, je anker, je roer en gaten kunnen ook groter worden dan hiervoor. Gelukkig valt alles te reparen maar zul je nu voorzichtiger te werk moeten gaan en veel planken bij je moeten dragen. Ook nieuw op het schip zijn de harpoen geweren. Op dit moment zijn er stukken uit het voorsteven van het schip en daar komen bij de update dus harpoen geweren. Met deze harpoen geweren kun je aardig wat stunts mee uithalen, denk hierbij aan mensen binnen hengelen, mee liften met de Megalodon, bochten afsnijden door het schip vast te maken aan een rots of dichterbij een vijandelijk schip te komen en zelfs kisten uit mensen hun handen hengelen. Kortom: er is van alles mogelijk.

Ook nieuw is een kookstel op je schip waarop je vis kunt bakken of stukken vlees van varkens, kippen, slangen, Megalodon of Kraken vlees. Je hebt 3 stadiums: raw, gebakken en verbrand. Let dus goed op je eten!!


Over vis gesproken: eindelijk kunnen spelers vissen met een hengel en zo vissen vangen. Er zijn in totaal 50 verschillende vissen die je afhankelijk van het gebied, tijdstip en type aas kunt vangen en ook verschillende effecten hebben zoals healen over tijd en dergelijke. Vissen met de hengel is ook best interactief, het is niet op een knopje drukken om te beginnen en dan nog een keer op een knopje drukken om het weer binnen te halen.


Ook zijn er nieuwe schatten en ook schatkisten die je dit keer kunt open maken met verschillende loot en die je vervolgens weer kunt vullen met schedels en andere spullen zodat je niet constant hoef te lopen hier voor! Ook is er een speciale compangnie genaamd Hunter's Call trading company waarbij je visseen en dergelijke kunt inleveren voor gold en XP en ook deze kun je levelen voor Pirate Legend.


Dieren

Helaas zullen dieren wat langer op zich laten wachten daar Rare nog niet te vreden is over het eind resultaat. Denk hierbij aan meer interactie met je dier zoals aaien of voeren. Als de dieren er zijn, kun je ze met echt geld kopen maar als het goed is ook op een andere manier.


De Sea of Thieves anniversary update is gratis te downloaden vanaf 30 april op Xbox One en PC.

Reacties

adamschule85 2 years, 3 months geleden

this is news indeed. <a href="https://games.lol/zombsroyale/">zombs royale</a>

adamschule85 2 years, 3 months geleden

[url=https://games.lol/zombsroyale/]zombs royale[/url]

https://games.lol/zombsroyale/

Login of registreer om te reageren.