Xbox One wordt backwards compatible?

Peter Paardekooper | maandag 5 Jan 2015, 12:54

Geruchten geruchten geruchten.

Het gerucht gaat dat Spartan, de nieuwe browser die Microsoft laatst officieel heeft aangekondigd, gaat komen met de mogelijkheid om Xbox 360-games af te spelen op de One. Spartan zal het klassieke Internet Explorer gaan vervangen op nieuwe versies van Windows, Windows Phone en door middel van een update ook op de Xbox One. De console kan DVD's lezen, het zou dus kunnen dat de browser komt met de benodigde software om 360-games af te gaan spelen. Het kan nog alle kanten op met dit verhaal, neem het dus vooral ook met een korreltje zout. We gaan hoogstwaarschijnlijk meer informatie krijgen op 21 januari, dan vindt Microsofts officiele Windows 10-event plaats.

Hoewel dit goed nieuws zou zijn voor alle Xbox 360-games op mijn plank, zou dit wel een hoop minder reden zijn om door te gaan met alle remakes en remasters waar we in 2014 zoveel van gezien hebben. Wat heb jij liever, de mogelijkheid om je oude games op de One te kunnen spelen of remakes die specifiek voor de nieuwe generatie gemaakt zijn? Laat het weten in de reacties!

Reacties

DoriandelaFosse 9 jaren,4 maanden geleden

Ik speel liever mijn oude games op een nieuwe console. Dat bespaart weer wat geld. Het zou er ook voor kunnen zorgen dat developers de focus iets meer op nieuwe games gaan leggen in plaats van te grijpen naar de melkkoe.

Login of registreer om te reageren.