Activision-Blizzard overname wordt volgens geruchten goedgekeurd door de Europese Commissie

Dorian de la Fosse | Friday 3 Mar 2023, 9:21

Het is echter nog niet bevestigd.

Diverse bronnen hebben aan reuters gemeld dat de Europese Commissie voornemens is de Activison-Blizzard deal van Microsoft goed te keuren. Officiële berichtgeving is er nog niet, de Europese Commissie heeft deze week nog de deadline verlengt naar 25 april, maar volgens de geruchten is de commissie tevreden gesteld door recent handelen van Microsoft. Zo is er een 10-jarige deal gemaakt met Nintendo om Call of Duty naar hun platformen te brengen en is er ook een 10-jarige deal met Nvidia gesloten om games op hun service te zetten. Dit houdt ook in dat de commissie het niet nodig acht om delen van Activision-Blizzard, of hun game franchises, te verkopen, waardoor we dus spreken over een volledige overname.

Naast de Europese Commissie ligt de deal ook onder de loep bij de Britse waakhond CMA en de Amerikaanse FTC. Laatstgenoemde heeft laten weten Microsoft voor de rechter te slepen om deze deal, maar concreet nieuws blijft voor nu nog uit.

Datzelfde FTC heeft overigens geëist dat Sony aan de FTC en Microsoft alle exclusiviteitsdeals inzichtelijk maakt die ze hebben gesloten met diverse uitgevers. Dit betreft dan alle deals die zijn gemaakt sinds 1 januari 2019.

 

Bron: Reuters.com

Reacties

Login of registreer om te reageren.