Kolonelnick | vrijdag 20 Jul 2018, 12:21

Een succesvol debuut hebben ze al gehad met Rogue's Legacy. Hoe het tweede spel van Cellar Door Games ons beviel, lees je hier!

Review

Rating 8/10
User rating 0/10
  • Goed verhaal met humor
  • Eigen speelstijl met veel karakter
  • Erg leuk met vrienden...
  • ...Maar in je eentje ietwat te uitdagend
  • Schilden vertragen de gameplay erg
  • Kaart werkt vervelend

Na hun debuut met Rogue's legacy, komt Cellar Door Games nu met een nieuwe sidescroller beat'em up in de vorm van Full Metal Furies. Een verhaal waarin vier vrouwelijke hoofdrolspeelsters het op nemen tegen de titans van hun wereld om zo een grote oorlog te stoppen. Hoe goed is deze poging echter van Cellar Door Games? Lees verder en je komt er vanzelf achter!

REVIEW

Meet the Furies!

Voor diegene die dacht mensen in dierenpakken te zien, jammer maar helaas, we hebben het hier niet over furries. De Furies zijn vrouwelijke geesten die erop uit zijn om mensen die kwaad doen te straffen. In deze game nemen ze de vorm aan van de heldinnen Triss, Alex, Meg en Erin. Samen trekken zij ten strijde tegen de vier titans die oorlog met elkaar voeren, waar vooral de mensheid de dupe van is.

Elk van de vier dames speelt op een hele andere manier en al snel zul je jezelf aangetrokken voelen tot een van de vier speelstijlen. Triss is de tank; zij heeft een schild waarmee zij kan verdedigen en aanvallen. Alex is de zogenaamde fighter; met een enorme hamer slaat zij er lekker op los. Meg is een scherpschutter; zij blijft vooral ver weg van de vijanden en probeert ze van een afstandje neer te halen. Als laatste is daar Erin; zij is de engineer en ook zij gebruikt meer afstandswapens. Daarnaast kun je voor elke Furie blauwdrukken vinden waarmee je hun aanvallen kunt sidegraden. Ik kan het geen upgraden noemen, want elke blauwdruk is niet perse een upgrade. Het brengt meer een andere techniek met zich mee waardoor je aanvallen net iets anders werken, waardoor je echt je eigen speelstijl kunt ontwikkelen.

Een grappig verhaal

Aan het begin van de game krijg je te zien hoe Triss haar kat richting de bomen werpt met de boodschap dat het een gevaarlijke weg gaat zijn en dat Go-cat beter veilig ver weg kan zijn. Dit zet gelijk de toon voor de game. Het neemt zichzelf niet te serieus en is vrij in het maken van grapjes. Zo is de eerste Titan die je zult bevechten er op gebrand om een sportschool te openen en is hij continue aan het flexen. De humor hierin voelt niet geforceerd en is vooral luchtig. Er is een mogelijkheid om de cutscenes over te slaan, maar persoonlijk vind ik dit een afrader. Ze voegen echt wat toe aan het spel en hebben mij al regelmatig laten lachen.

Mario en de Castle Crashers

Terwijl je deze game aan het spelen bent, zul je mogelijk de vergelijking maken met games als Castle Crashers. Het eerste is de mogelijkheid om met vier spelers tegelijk te spelen, en dit is ook echt een aanrader, want de game is hierop gebouwd. Je kunt wel alleen spelen, maar dit brengt toch een hogere moeilijkheidsgraad met zich mee. Je kiest namelijk twee van de vier dames die je allebei kunt besturen. De manier hoe de kaart is opgebouwd doet heel erg denken aan Mario; midddels een soort looppaden navigeer je van level tot level. Er is echter geen manier om van kaart te veranderen, dus als je van het ene uiteinde naar het andere uiteinde wilt dan zul je dat hele stuk moeten navigeren.

Een heuse titanenstrijd

Zoals eerder genoemd kun je Full Metal Furies zowel alleen als lokale coöp, als online coöp spelen. Wanneer je alleen speelt kun je twee van de vier Furies kiezen. Via een tag team systeem kun je veranderen tussen de twee furies terwijl je in het veld bent. Aangezien je alleen bent, brengt dit toch wat extra moeilijkheid met zich mee, als je namelijk met meer bent zul je ook met meerdere mensen tegelijk op het veld staan, maar wordt de hoeveelheid vijanden of de moeilijkheid ervan niet significant verhoogd. vijanden hebben regelmatig ook schilden om zich heen van een bepaalde kleur, wat weergeeft dat slechts één van de furies ze schade kan doen. Vooral als je alleen speelt, brengt dit een extra uitdaging met zich mee en kan dit de gameplay nog wel eens vertragen.

Conclusie

Full Metal Furies is naar mijn idee een zeer geslaagde sidescroller beat'em up. Het brengt genoeg actie en humor met zich mee om niet te gaan vervelen en elke nieuwe vijand die je tegen komt, brengt toch iets nieuws ter tafel. Daarnaast zijn er genoeg geheimen te vinden in het spel om er nog een keer opnieuw doorheen te lopen en de grote mysteries te ontrafelen. Met slechts een paar kleine minpuntjes kan ik dit zeker een waardige opvolger van Rogue's Legacy noemen.

Reacties

Login of registreer om te reageren.