Dorian de la Fosse | Sunday 4 Nov 2018, 10:46

For Honor krijgt met Marching Fire de grootste uitbreiding in de geschiedenis van de game, maar is het genoeg om de houdbaarheidsdatum van de game te verlengen? Lees het hier.

Review

Rating 9/10
User rating 0/10
  • Nieuwe factie
  • Meer strategische gameplay dankzij de Breach gamemodus
  • Arcade modus
  • Grafische update
  • De nieuwe factie doet (nog) niet mee aan Faction War

REVIEW

De Marching Fire uitbreiding voegt een aantal nieuwe dingen toe aan For Honor. Met deze uitbreiding, die Ubisoft zelf “For Honor’s biggest and most ambitious update” noemt, krijg je eindelijk de beschikking over een geheel nieuwe factie: de Wu Lin.

Faction War

Nu de Wu Lin factie is toegevoegd, wordt de gameplay van For Honor nog gevarieerder dan het al was. In totaal zijn er vier nieuwe heroes toegevoegd: Tiandi (Vanguard), Nuxia (Assassin), Jiang Jun (Heavy) en de Shaolin (Hybrid). Zoals we gewend zijn van de game hebben alle heroes een eigen unieke speelstijl waarmee je je tegenstanders stof kunt laten happen. Kenmerkend voor de Chinezen is dat ze beschikken over lange combo’s en snelle aanvallen, behalve Jiang Jun, maar hij maakt dat meer dan goed met zijn kracht. Ze zijn volledig aan te passen aan je eigen smaak als je daar natuurlijk tijd of geld in wilt steken. Het zal niemand verbazen als ik zeg dat je met deze heroes weer begint op niveau één, wat enigszins opstartproblemen kan veroorzaken als je ze online wilt gebruiken tegen ervaren spelers, maar gelukkig bestaat er zoiets als skill balancing. Het enige nadeel van de nieuwe factie is dat ze (nog) niet meedoen aan de Faction War.

Kastelen bestormen

Nieuwe heroes zijn natuurlijk niet de enige toevoeging aan de game. Zo is er nu een nieuwe PvP modus genaamd Breach. In Breach neem je de rol aan van het aanvallende of het verdedigende team. Als aanvallers moet jij de stormram gebruiken om het kasteel/paleis binnen te komen en als verdedigers moet je dit zien te voorkomen. Deze modus voegt een beetje strategie toe aan de gameplay van For Honor en dat is een welkome toevoeging. Dankzij deze modus hebben ze bij Ubisoft ook de kans gekregen om maps te creëren die op de gameplay inspelen en dat hebben ze gedaan door drie nieuwe maps toe te voegen. Stuk voor stuk zien ze er prachtig uit en dat komt ook mede door de grafische upgrade die met de nieuwe uitbreiding werd gereleaset (deze is natuurlijk ook beschikbaar voor gamers die alleen de basis game hebben).

Nog meer slachtmogelijkheden

Het is nu ook mogelijk om alleen, of met een vriend, de Arcade modus te spelen. In deze modus neem je het op tegen de AI in een serie missies met variërende modifiers en verhaallijnen. Zo zorgt elke speelsessie weer voor een nieuwe ervaring. Zo kan het zijn dat je tegenstanders aan het begin van de match in de fik staan terwijl jij een schild krijgt, bovenop een damagebooster. Dat kan echter ook andersom zo zijn. Het zorgt voor wat afwisseling als je de standaard speelmodi even zat bent. Als je een reeks missies hebt voltooid, dan volgt het beloningsscherm. Alle beloningen die je krijgt, zoals xp en wapenonderdelen, worden meegenomen naar de multiplayer, dus het is ideaal om nieuwe heroes te leren gebruiken of om wat onderdelen te verzamelen.

Conclusie

For Honor Marching Fire zorgt er voor dat de wereld van de Fold nog wat interessanter wordt. De nieuwe heroes zorgen voor meer variatie, maar het kan lastig zijn om ze gelijk online te gebruiken tegen veteranen die niet van hun standaard character afwijken. Er zijn drie maps toegevoegd en twee nieuwe gamemodi die de game interessanter houden doordat er meer tactiek bij komt kijken. Als laatste hebben ze nog iets toegevoegd waar elke speler van kan genieten, zelfs als ze het Marching Fire pakket niet hebben, en dat is de nieuwe grafische update.

Reacties

Login of registreer om te reageren.