Willem van Vugt | vrijdag 4 Mrt 2016, 18:00

Worden er goede filmgames gemaakt? Ja, toch wel!

Er zijn in de afgelopen maanden een hoop games uitgekomen die een grote dosis actie en prachtige graphics met zich meebrengen. Een aantal van de beste games zijn gebaseerd op enorme blockbusters met even veel actie en special effects. Om te beginnen met Star Wars Battlefront die is uitgekomen op 19 november 2015. De game biedt de mogelijkheid voor de opstand te vechten of het keizerrijk en dit kan gedaan worden tijdens multiplayer matches voor maximaal 40 spelers.

Filmgames

De kenners van de originele Star Wars trilogie zullen de realistische omgeving in de game direct herkennen en kunnen wellicht de digitale replica zeer waarderen wanneer zij interactie hebben met de andere spelers. Bezoek ook de planeten en ga veldslagen aan terwijl je als de meest gedenkwaardige Star Wars personages de game speelt en daarbij ontbreekt Darth Vader natuurlijk niet. Een handig pluspunt is dat er een offline split-screen coöpmodus beschikbaar is, waardoor je ook offline samen kunt gamen. De game is vergelijkbaar met de Battlefield serie en dat is veelbelovend. De game vloog in november al de winkels uit en is nog steeds aardig populair onder de gamers. Het brengt niet zoveel geld binnen als de films, maar het blijft een succes. De vorige Star Wars gerelateerde games hebben het ook zeer goed gedaan op de markt en hier wordt niet raar van opgekeken, want Star Wars is altijd een razend succes geweest. Toen Walt Disney in 2012 Lucas Film, de makers van de film reeks, opkocht ging de aandelenprijs van Walt Disney met maar liefst 120% omhoog. Star Wars blijkt maar niet te kunnen falen onder het publiek.

Iets minder recent kwam Batman Arkham Knight uit. De game is al een tijd uit, maar nog wel noemenswaardig, want hier zie je Batman op zijn best. De razend populaire superheld die de bioscoopzalen weet vol te krijgen kan ook nog eens de basis zijn voor een geweldige game. Natuurlijk zit Gotham weer eens in de problemen en is het aan Batman om dit op te lossen. Tijdens het spelen van de game merk je al snel dat de grafische aspecten er zeer goed uit zien.

Ook alle iconische locaties, zoals het Falcone-scheepswerf zijn er te bezoeken en door de verhaalmodus gaat Batman vrijwel overal langs. Ook de Batmobile is aanwezig en het is mogelijk erin te rijden of deze te besturen vanaf een afstand. Hoe meer punten er worden behaald hoe meer upgrades de gadgets en de batmobile zullen ondergaan, dus blijf vooral die punten binnenslepen tijdens het gamen. Ook worden er een aantal hints gegeven over de andere DC-personages om het zoeken van hen iets makkelijker te maken.

Tegenwoordig zijn films zo grootschalig dat ze perfect zijn om een game van te maken. Zo kan je na de film urenlang van je favoriete helden blijven genieten. De vraag is echter of de game leuker is dan de film.

Reacties

Login of registreer om te reageren.