Er zouden minder games op Game Pass staan door betalingen van Sony

Dorian de la Fosse | Thursday 11 Aug 2022, 15:44

De overname van Activision Blizzard brengt veel details naar boven.

Volgens een document welke is aangeboden in Brazilië zou Microsoft claimen dat ontwikkelaars door Sony worden betaald om hun games van Game Pass weg te houden. Dit document is ingediend als reactie op Sony's claim dat de overname van Activision Blizzard door Microsoft concurrentiebeperkend zou zijn.

Volgens de groene M probeert Sony "de groei van Game Pass te remmen" door er voor te zorgen dat bepaalde games er niet op verschijnen. "Aangezien strategieën rondom exclusiviteit onderdeel zijn van Sony's kernstrategie om diens aanwezigheid in de game-industrie te versterken, en Sony marktleider is in het distribueren van digitale games, zijn Sony's zorgen wat betreft exclusiviteit rondom Activisions content op zijn minst onsamenhangend", aldus Microsoft.

"Het onthult de angst die hangt rondom een innovatief zakenmodel dat hoge kwaliteit aan gamers levert tegen een lage prijs. Dit bedreigt het leiderschap dat in jaren is gecreëerd door een focus op apparaten en exclusiviteit. Microsofts vermogen om Game Pass uit te breiden wordt tegengehouden door Sony's drang om die groei te remmen. Sony betaalt voor 'blokkeerrechten', waarmee het ontwikkelaars tegenhoudt content aan Game Pass en andere concurrerende abonnementsservices toe te voegen."

Het is nog niet eerder voorgekomen dat een groot bedrijf claimt dat Sony probeert om grote titels weg te houden bij diensten door ontwikkelaars "om te kopen." Exclusiviteits deals zijn natuurlijk geen nieuw fenomeen in de wereld van gaming, maar deze claim werpt wellicht een nieuw licht op de huidige gang van zaken.

Nadat Microsoft Begin dit jaar aangaf Activision Blizzard te willen overnemen, nemen diverse overheidsinstanties wereldwijd nu de tijd om te controleren of dit eerlijke concurrentiestrijd niet in de weg staat. Pas als iedereen goedkeuring heeft gegeven, kan de overname doorgaan.

Microsoft gaf eerder al aan de Call of Duty-reeks, een van de belangrijkste franchises van Activision Blizzard, multiplatform te houden.

Bron: www.pu.nl

Reacties

Login of registreer om te reageren.