Willem van Vugt | donderdag 6 Aug 2015, 21:00

Wist je dat er op dinsdag 4 augustus, de dag vóór Gamescom zich voor de pers opende, een preparty was? Eén van onze trouwe leden was erbij!

Verslag: Gamescom Fanfest

Gamescom is de jaarlijkse gamingbeurs in Keulen. Het event vindt dit jaar plaats van 5 augustus tot en met 9 augustus. De eerste dag is alleen de pers welkom, daarna is het drammen met meer dan 340.000 (!) bezoekers verspreid over de week. Met een dagelijks programma keynotes en presentaties hoeft niemand zich op Gamescom te vervelen. Wanneer je geen plaatsje weet te bemachtigen voor deze sessies kan je altijd nog de beursvloer afstruinen, in de hoop een game te spelen of leuke goodie te scoren.

Een kaartje is betaalbaar en vanuit Nederland is Keulen ook nog wel aan te rijden. Elk kaartje al is uitverkocht, anders had je er dit jaar nog bij kunnen zijn. Waar je niet zomaar bij kan zijn, is het Fanfest op 4 augustus. Deze preparty woon je alleen bij op uitnodiging. Mocht je nou toevallig Aaron Greenberg van Microsoft kennen, is dat geen probleem.

Fanfest/Gamescon

Erwin de Kok – bij ons bekend als Insane/Erret – was één van die gelukkigen en reside op 4 augustus af naar Keulen. Hij woonde het Fanfest bij en sprak daar diverse figuren uit de Xbox-wereld, woonde de press briefing bij en probeerde de nieuwe Elite controller uit. Niet slecht voor zo’n feestje!

’s Middags was er de press briefing door Phil Spencer vond Erwin een indrukwekkende ervaring. Deze show stond bol van de nieuwtjes, gave trailers en game presentaties en om het dan van dichtbij mee te maken is toch nét wat gaver dan een Twitch-stream. Na de briefing nog even met Phil Spencer een babbeltje maken, op de foto met de enige echte Major Nelson én het team van het pas aangekondigde Scalebound ontmoeten.

Door naar de avond: de mini-briefing van Crackdown 3 liet ons indrukwekkende beelden zien van de nieuwe open world actiegame. Het nieuwste deel in de serie gaat terug naar zijn roots waarin je het als “super cop” opneemt tegen diverse maffiabazen, ook wel “kingpins”. Nieuw aan het derde deel is de destructie. Daadwerkelijk álles kan kapot. Omdat er vandaag de dag nog geen console bestaat die dit zonder stotteren kan uitrekenen, maakt Crackdown 3 gebruik van de nieuwste cloudtechnieken. Wat de hardware niet aan kan, wordt vanaf de Microsoft-servers rechtstreeks je game ingestuurd.

Halo of Forza?

Wat was er nou het meest indrukwekkend? Erwin kon moeilijk kiezen. Halo 5: Guardians is de grote knaller voor Xbox, maar ook Forza Motorsport 6 mag er zijn. Geen game is zo realistisch, ziet er zo strak uit en speelt zo lekker weg. Minst indrukwekkend was de reis naar Keulen toe. Logisch, dat gaat net wat minder rap dan een willekeurige wagen uit het Forza wagenpark.

Voor Erwin was het Fanfest een beleving om nooit te vergeten. Hij heeft één advies voor ieder die dit of een volgend jaar naar de beurs gaat:

“Vooral proberen te genieten en de mooie line-up aan games voor de Xbox One te spelen.”

Reacties

lwn 8 jaren,8 maanden geleden

Goed gefixt jongens!

Willem 8 jaren,8 maanden geleden

Alle eer naar Erwin natuurlijk, die binnen no-time mijn interviewvragen beantwoordde. :)

PePziNL 8 jaren,8 maanden geleden

nice, gewoon met Major Nelson op de foto! :D

OlijkePoffer 8 jaren,8 maanden geleden

Leuk man. Zal een toffe ervaring zijn geweest..
By the way, het is reisde af naar Keulen tenzij je Een broodje wilde laten rijzen. :-))

Login of registreer om te reageren.