Dorian de la Fosse | Friday 10 Jun 2022, 20:13

Dorian bekeek deze showcase, en zette de voor Xbox-fans belangrijke dingen op een rijtje!

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de E3 dit jaar niet door gaat. Om hiervoor te compenseren heeft Geoff Keighley het Summer Game Fest 2022 bedacht en gehost. Gisteren was de kick-off voor het evenement waarin we getrakteerd werden op een weelde aan game(play)trailers. Dit zijn de games die we hebben gezien:

Street Fighter 6

De avond begon met een kijkje naar Street Fighter 6. Hierin werd een oude bekende aangekondigd: Guile. Ook hij zal weer van de partij zijn zodra de game lanceert in 2023 voor de Xbox One, Xbox Series X|S, Playstation 4 en 5 en PC. Check hier de trailer waarin hij zijn bekende moves laat zien:

Aliens: Dark Descent

Aliens: Dark Descent is een top-down multiplayer actiegame aangekondigd tijdens het evenement. Uitgever Focus Interactive en ontwikkelaar Tindalos Interactive hebben een trailer laten zien waarin het verhaal kort uit de doeken wordt gedaan. Je bestuurt een groep space marines die het op de maan Lethe op moet nemen tegen diverse vijanden. Dit keer is er gekozen om niet alleen Xenomorphs tegen de spelers te gebruiken, maar ook soldaten van Weyland-Yutani en een nieuwe, nog nooit eerder vertoonde vijand in het universum. 

Aliens: Dark Descent lanceert in 2023 op Xbox One, Xbox Series X|S, Steam en Playstation 4 en 5.

The Callisto Protocol

Glen Schofield kwam zelf op het podium om wat meer details te geven over de game van zijn nieuwe studio, Striking Distance. The Callisto Protocol hebben we al eerder gezien, maar tijdens het kick-off live event kregen we een nieuwe trailer voorgeschoteld en een trailer van een gedeelte onafgebroken gameplay. In de trailer zien we dat de game veel weg heeft van Dead Space. Niet zo verwonderlijk, aangezien Scofield de bedenker is van de Dead Space-franchise. The Callisto Protocol speelt zich af op Callisto, een maan van Jupiter. Hier is in de toekomst een gevangeniskolonie gebouwd, Black Iron Prison, waarin het één en ander mis gaat. Spelers moeten de gevangenis zien te ontsnappen en zijn geheimen blootleggen.

The Callisto Protocol verschijnt op 2 december voor de Xbox One, Xbox Series X|S, PC en Playstation 4 en 5.

Hier zijn de trailers, die duidelijk de nadruk leggen op gore:

Call of Duty: Modern Warfare 2

Uiteraard was Call of Duty ook van de partij. Tijdens het evenement werd een gameplay trailer getoond van het level "Dark Water." Oude bekenden, zoals Soap en Ghost, zijn weer van de partij in de nieuwe game van Infinity Ward, dat momenteel ook werkt aan Warzone 2.0.

Call of Duty: Modern Warfare 2 lanceert op 28 oktober op Xbox One, Xbox Series X|S, PC (Battle.net en Steam) en Playstation 4 en 5.

Flashback 2

Ontwikkelaar Microids heeft de eerste beelden laten zien van Flashback 2. De game is een direct vervolg op het origineel uit 1992, en volgt dan ook het verhaal van Conrad B. Net zoals het origineel betreft het een platformer, maar dan met moderne graphics en wat nieuwe gameplay mechanieken.

Een exacte releasedatum is niet genoemd, maar Flashback 2 zou ergens deze winter uit moeten komen op Xbox One, Xbox Series X|S, PC, Playstation 4 en 5 en Nintendo Switch.

Marvel's Midnight Suns

We hebben eindelijk een releasedatum ontvangen voor Marvel's Midnight Suns. De game zou officieel in maart dit jaar al uitkomen, maar werd door de ontwikkelaar uitgesteld om de game te polijsten. In Marvel's Midnight Suns maak je zelf jouw hunter personage en vecht je zij aan zij met bekende Marvel personages zoals Captain America en Ghost Rider tegen bovennatuurlijke vijanden in een tactische actiegame. Spider-Man werd ook bevestigd voor de game en direct voorzien van een nieuwe outfit.

Marvel's Midnight Suns verschijnt op 7 oktober voor Xbox One, Xbox X|S, PC en PLaystation 4 en 5. Een Nintendo Switch versie verschijnt in 2023.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

We hebben eindelijk een releasedatum ontvangen voor TMNT: Shredder's Revenge. Naast een releasedatum hebben we ook een nieuwe trailer ontvangen met daarin veel gameplay. TMNT: Shredder's Revenge is een spirituele opvolger van de brawler Turtles in Time en wordt ontwikkeld door DotEmu.

TMNT: Shredder's Revenge komt uit op 16 juni direct op Game Pass voor Xbox One en Xbox Series X|S. Ook verschijnt de game voor PC, Playstation 4 en 5 en Nintendo Switch.

Routine

Na tien jaar in ontwikkeling te zijn geweest is er eindelijk een nieuwe trailer verschenen van de game Routine. Routine is een First-Person horror game waarbij spelers een verlaten ruimtestation verkennen. Het station is gebouwd naar moderne maatstaven uit de jaren 80, waardoor het een vintage gevoel geeft. Tijdens het ontdekken worden spelers achterna gezeten door robots die je het leven zuur maken.

Een releasedatum is nog niet genoemd, maar Routine verschijnt op de Xbox One, Xbox Series X|S en PC en zal ook op Game Pass verschijnen.

American Arcadia

Out of the Blue heeft een nieuwe trailer laten zien van hun aankomende game American Arcadia. Het spel speelt zich af in Arcadia, een “70’s retro-futuristische metropool” waarvan de inwoners denken dat ze een bestaan vol luxe en comfort leiden. Arcadia blijkt echter de meest bekeken reality show op tv te zijn, en de inwoners hebben geen idee dat ze constant worden uitgezonden. Het verhaal wordt verteld als een documentaire, inclusief interviews en politie-ondervragingen van de twee personages die spelers onder de vingers krijgen. De game speelt als een sidescroller, gevuld met puzzels en achtervolgingen.

Een releasedatum is niet gegeven, maar de game moet binnenkort verschijnen op PC en consoles.

Saints Row

Saints Row Boss Factory is een character creator die vanaf nu gratis te downloaden is. Boss Factory zit ook in de uiteindelijke game, maar je kan nu alvast jouw personage maken en opslaan in de cloud. Boss Factory werd met een over de top trailer aangekondigd, zoals we gewend zijn van deze franchise, en geeft spelers een kijkje in de uitgebreide creator.

Saints Row komt op 23 augustus uit op Xbox One, Xbox Series X|S, Epic Games Store en Playstation 4 en 5.

Gotham Knights

Een nieuwe Gotham Knights trailer is uitgebracht en legt de nadruk op Nightwing. De trailer is actievol, maar er wordt alsnog weinig gameplay getoond. In Gotham Knights speel je als Nightwing, Robin, Red Hood en Batgirl en neem je het op tegen bekende vijanden uit de comics, zoals de Court of Owls.

Gotham Knights verschijnt op 25 oktober op Xbox Series X|S, PC en Playstation 5. De versies voor de Xbox One en Playstation 4 zijn geannuleerd.

Metal: Hellsinger

Er komt een nieuwe rythm action game in de vorm van Metal: Hellsinger. In de game bevecht je wezens uit de hel op het ritme van de muziek. Hoe beter je het ritme aanhoudt, hoe moeilijker de game wordt en hoe hoger de beloningen worden. De muziek bestaat uit diverse Metal tracks met bekende namen uit de metal scene, zoals Alissa White-Gluz (Arch Enemy) en Serj Tankian (System of a Down). Metal: Hellsinger verteld het verhaal over de Outsiders, welke in-game uit de doeken wordt gedaan door Troy Baker. Jij bestuurt The Unknown, een hybride wezen tussen een mens en demon die zich een baan door hel probeert te snijden en te schieten.

Metal: Hellsinger verschijnt op 15 september voor de Xbox Series X|S, Playstation 5 en Steam. Een demo is vanaf heden beschikbaar op deze systemen.

Warhammer 40,000: Darktide

Tijdens het evenement werd ook een nieuwe gameplay trailer getoond van Warhammer 40,000: Darktide. Darktide speelt zich af in de stad Tertium, waar spelers de controle krijgen over Imperial- en Chaosfacties om hun vijanden in Left 4 Dead stijl te bevechten.

Van Warhammer 40,000: Darktide was het al bekend dat de game uitkomt op 13 september. De game lanceert dan op Steam en Xbox Series X|S en zal direct op Game Pass verschijnen.

Humankind

De voormalige PC-exclusive game Humankind krijgt dit najaar een release op console. In Sega's Humankind kunnen spelers de geschiedenis herschrijven vanaf de oertijd tot aan de moderne tijd. Tijdens de evolutie van jouw volk wordt je ook geconfronteerd met ware gebeurtenissen uit de geschiedenis. Naast de console-versie is er ook een tweede betaalde uitbreiding aangekondigd: Cultures of Latin America. Deze uitbreiding voegt zes nieuwe volkeren, zes nieuwe wonderen, negen onafhankelijke mensen, vijftien narratieve evenementen en meer dan dertig nieuwe muzieknummers toe.

Humankind verschijnt op 4 november op de Xbox One, Xbox Series X|S en Playstation 4 en 5. Hij verschijnt ook direct op Game Pass. Humankind is al te spelen op PC (Steam en Game Pass).

Layers of Fears

Bloober Team keert met hun nieuwste horrorgame weer terug naar hun roots. Layers of Fears is een soort spirituele reboot van beide delen van Layers of Fear:

"Ons plan was om de games opnieuw te creëren, maar niet als simpele collectie met remasters. We hebben een nieuwe benadering gevonden, iets dat misschien niet het meest logische is. Maar er is een reden waarom we het Layers of Fears hebben genoemd."

De game wordt ontwikkeld in Unreal Engine 5 en moet ergens begin 2023 uitkomen voor Xbox Series X|S PC en Playstation 5.

Cuphead: The Delicious Last Course

Tijdens het Kick-Off evenement werd ook de langverwachte uitbreiding van Cuphead getoond. The Delicious Last Course voegt een geheel nieuw personage toe, Ms. Chalice, en voegt het grootste gebied aan de game toe. Verwacht veel nieuwe uitdagingen en eindbazen die zorgen voor frustratie tijdens jouw speelsessies.

De uitbreiding komt naar alle platformen waarop Cuphead beschikbaar is: Xbox One, Playstation 4, Nintendo Switch, GOG en Steam.

Dit zijn de games die zijn aangekondigd tijdens het evenement, waarvan we weten dat die ook naar een Xbox-console komen. Op welke games zit jij te wachten? 

Reacties

Login of registreer om te reageren.