Review

Rating 7/10
User rating 0/10
  • Een strak design
  • Auto geluidjes
  • Een controller waar automaterialen in zijn verwerkt
  • Een 1TB harde schijf
  • De prijs
  • Geen nieuwe hardware

Hardware Review

Dorian de la Fosse | Thursday 24 Sep 2015, 22:50

Microsoft maakt er een gewoonte van om bij elke grote titel een Limited Collector's Edition console te maken. Wij hebben een Forza Motorsport 6 Limited Edition Xbox One weten te bemachtigen om hem eens flink onder de loep te nemen.

Wat zit er in de doos?

Zoals de naam al aangeeft draait bij deze Xbox One alles om Forza Motorsport. Het merk Forza Motorsport bestaat inmiddels al tien jaar en is één van de populairste simulatie racegames van dit moment. Het is dus niet zo verwonderlijk dat je de nieuwste game in de serie, Forza Motorsport 6, bij de Xbox krijgt. Ook krijg je het “Ten Year Car Pack” en een set met Forza Motorsport autostickers. Naast de game zitten alle gebruikelijke dingen er in. Dat wil zeggen: de Xbox One console die een stijlvolle, donkerblauwe kleur heeft gekregen (net zoals de nieuwe Ford GT) met iets minder goed zichtbare racestrepen, maar ook een controller in dezelfde kleur die beschikt over een rubberen anti-slip laag aan de onderzijde, welke is gemaakt van automaterialen. Alle toebehoren (HDMI en voedingskabels) zijn uiteraard ook inbegrepen. De controller is een nieuwer model, wat inhoudt dat hij zowel de oudere als de nieuwere koptelefoons kan gebruiken. De koptelefoon die er bij zit beschikt niet meer over de adapter met de speciale aansluiting, maar heeft nu een jack. Deze is dus alleen bruikbaar op nieuwere controllers en controllers met de losse stereo adapters. Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog veertien dagen Xbox Live Gold. Het is dus een overvolle doos, maar wat maakt de Xbox One, naast de kleur, speciaal genoeg om aangeschaft te worden?

Start your engines

De gehele Xbox One staat in het teken van auto's. Wie goed kijkt zal, aan de zijkant van de Xbox, het volgende zien staan: “10 Forza Motorsport 05-03-2005.” Een duidelijke verwijzing naar de releasedatum van de eerste Forza Motorsport. Ik kreeg dus al gauw het gevoel dat het een editie is die vooral gericht is op de zogenoemde “Petrol Heads” of autofanaten. Dit gevoel werd alleen maar sterker toen ik voor de eerste keer op de “power” knop drukte. Wat je hoort is niet het alledaagse piepje, wat zo kenmerkend is voor de Xbox One, maar een ronkende motor die erg doet denken aan een Formule 1 raceauto. Zelfs het knopje om de disc uit te werpen maakt een auto gerelateerd geluid. Voor de echte Forza fans en autofanaten is dit een genot om naar te luisteren, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen minder enthousiast worden van dit soort geluiden. Als je geen autofanaat bent is de meerprijs van € 50,- misschien net iets te veel van het goede. En, het is misschien ook wel een beetje gek, die geluidjes?

Onder de motorkap

Het zou mooi zijn om hier het een en ander te vermelden over de aangepaste hardware, helaas valt er weinig over te vertellen. De specificaties zijn identiek aan de andere Xbox One versies met als uitzondering dat deze versie over een 1 TB harde schijf beschikt. Alle speciale toevoegingen zijn voornamelijk cosmetisch en dit is voor de casual gamer geen goede reden om de meerprijs te verantwoorden. Wie betere hardware wil, kan beter wachten op de Xbox One Elite die later dit jaar verschijnt.

Conclusie

De Forza Motorsport 6 Limited Collector's Edition Xbox One is een must-have voor autofanaten. Of je nou de bijgeleverde Forza Motorsport 6 speelt of drie uur lang als een klein kind op het powerknopje drukt, je wordt gegarandeerd verliefd op deze versie. Als casual gamer is de meerprijs van € 50,- misschien iets te veel van het goede. De gamers die echt wachten op de verbeterde hardware zullen deze versie ook aan zich voorbij laten gaan, aangezien er vrijwel geen andere hardware is verwerkt in deze console.

Reacties

PePziNL 5 years, 4 months geleden

Mooi is 'ie iig wel :)

Login of registreer om te reageren.