Xbox Series X 2x zo krachtig als Xbox One X en meer

Dorian de la Fosse | Tuesday 25 Feb 2020, 14:55

Microsoft heeft zojuist nieuwe specificaties uit de doeken gedaan over de Series X en komt met een nieuwe handige feature: Smart Delivery.

De Xbox Series X krijgt een GPU met 12 teraflops en de nieuwe Zen 2- en RDNA 2-architectuur van AMD. Ook heeft de Series X Variable Rate Shading (betere FPS preformence), DirectX Ray-tracing (RTX) en Dynamic Latency Input (de input van je controller moet dus nog sneller worden doorgestuurd naar je Xbox). Verder krijgt de Xbox een nieuw type SSD en de console kan games draaien op 120 FPS.

Met het Smart Delivery systeem willen ze het volgende doen: koop een spel op jouw huidige Xbox One/S/X en neem jouw spel gratis mee naar de Series X. Het systeem zorgt er verder voor dat als jij op één van de One modellen gamed of op de Series X welke bestanden er nodig voor zijn zodat je de juiste game kunt spelen (denk hierbij aan graphics en textures etc). Alle Xbox Game Studios titels zoals Halo, Gears, Forza etc zullen dit supporten en externe uitgevers hebben zelf de keuze. CD Projekt Red heeft al laten weten dat Cyberpunk 77 dit gaat ondersteunen en je het spel maar 1 keer hoeft te kopen tussen console generaties. Ubisoft heeft al eerder bekend gemaakt dat ze Rainbow Six Siege ook naar de Next Gen consoles willen krijgen maar hoe ze dat gaan doen op de Series X is tot op heden niet bekend.

Qua backwards compatibility hebben ze het volgende bekend gemaakt, namelijk dat alle Xbox One games (op Kinect titels na) speelbaar zijn op de Series X en natuurlijk alle Xbox Original en 360 games uit de Backwards Compatility library zijn ook speelbaar op de Series X. Daarnaast komt de mogelijkheid om snel te wisselen tussen games. Denk hierbij aan dat je dus de Campaign van Halo Infinite kunt spelen, tussendoor een potje Gears kunt spelen en weer terugschakelen naar Halo Infinite zonder dat het spel opnieuw opgestart hoeft te worden.


Meer details zullen bekend worden gemaakt op de komende E3 (dat dit jaar plaats vindt tussen 9 en 11 juni) aldus Phil Spencer.

Reacties

Login of registreer om te reageren.