Activision-Blizzard overname uitgesteld tot uiterlijk oktober

Dorian de la Fosse | Thursday 20 Jul 2023, 8:01

Beide partijen zijn dit overeen gekomen.

Activision-Blizzard en Microsoft kwamen weer in het nieuws vanwege de deal die nog steeds gaande is. 18 juli was de oorspronkelijke deadline voor het afronden van de overname, maar dit is nu dus wederom uitgesteld. Officieel was er afgesproken dat als de overname niet door zou gaan voor 18 juli en een van de partijen geen interesse meer zou hebben, Activision-Blizzard 3 miljard dollar zou ontvangen. Met deze nieuwe afronddatum geven beide partijen dus aan de deal nog steeds te zien zitten.

Doordat de datum 3 maanden verschoven is, naar 18 oktober, krijgen beide partijen de tijd om de laatste puntjes op de i te zetten. Het grootste voorbeeld hiervan is het Britse CMA. Zij hebben eerder dit jaar de deal afgekeurd vanwege het cloud gaming aspect en nu heeft Microsoft dus de tijd om weer met de waakhond om de tafel te gaan zitten en ze tevreden te stellen. Het CMA moet voor 30 augustus uitspraak doen.

Dit betekent echter niet dat de deal niet voor oktober gesloten kan worden. Gaat het uiteindelijk toch niet door? Dan moet Microsoft alsnog over de brug komen met een zak geld. 3,5 miljard dollar als de deal niet voor 29 augustus sluit en 4,5 miljard dollar als de deal niet voor 15 september sluit.

Reacties

Login of registreer om te reageren.