E3 2023 is geannuleerd

Dorian de la Fosse | Friday 31 Mar 2023, 9:05

Het zat er al aan te komen.

Het is officieel: De E3 zal dit jaar niet doorgaan. De annulering is zojuist bevestigd door de Entertainment Software Association (ESA) en ReedPop. Kyle Marsden-Kish, de vicepresident gaming van ReedPop, zei hierover: "Dit was een moeilijke beslissing vanwege alle moeite die wij en onze partners in het tot stand brengen van het evenement hebben gestoken, maar we moesten doen wat juist was voor de industrie en E3".

Ondanks dat we dit jaar dus geen officiële showcase krijgen betekent dit niet dat de organisaties opgeven. Ze hebben laten weten te proberen om opvolgende edities wel door te laten gaan. De E3 is jarenlang de grootste gamebeurs ter wereld geweest, maar dit jaar vloog de ene na de andere annulering je om de oren. Grote partijen als Microsoft, Nintendo en Sega hadden al laten weten niet aanwezig te zijn op de beurs die officieel van 13 tot 16 juni 2023 gehouden zou worden.

Tijdens de pandemie viel de beurs ook een aantal jaar uit, maar Geoff Keighley, host van The Game Awards, sprong hier op in met het Summer Game Fest. Dit evenement zal dit jaar nog wel doorgang vinden op 8 juni. Diverse uitgeverijen hebben ook al laten weten een eigen presentatie te geven. Zo krijgen we een Ubisoft Direct en zullen Microsoft en Bethesda een presentatie geven op 11 juni. Er is, ondanks de annulering van de E3, dus nog genoeg content om naar uit te kijken in die maand.

Reacties

Login of registreer om te reageren.