E3 Nieuws: Halo 5: Guardians Warzone samenvatting

Dorian de la Fosse | woensdag 17 Jun 2015, 17:45

Lees hier alles met betrekking tot de nieuwe multiplayer modus.

We hebben ze voorbij zien komen: Fire Fight, Fire Fight Evolved, Invasion en Spartan Ops. Allerlei speelmodi met grote veldslagen en veel vijanden. Na de teleurstellende resultaten van Spartan Ops komt 343 Industries, na drie jaar hard werken, met een compleet nieuwe modus: Warzone.

Warzone is een multiplayermodus voor 24 spelers waarbij rood en blauw het weer als vanouds tegen elkaar opnemen. Maar, dat is nog niet alles; naast de 24 spelers zijn er ook nog eens tot maximaal 50 AI’s op de map. Dit zijn zowel covenant als prometheans. Daarnaast heb je ook bosses aan beiden kanten. Deze bosses leveren extra Victory Points op maar zijn wel moeilijker te verslaan. Het doel van deze modus is vrij simpel: Zorg ervoor dat je als eerste 1000 punten hebt of neem alle drie de basissen over zodat je de enemy core kunt opblazen en dan meteen wint. Dit lijkt vrij simpel maar het is toch nog uitdagend. als je niet wordt belaagd door de andere 12 spelers uit het vijandelijke team, dan is de AI aanwezig om het vuur continu aan je schenen te leggen.

In Halo 4 had je de mogelijkheid om je eigen uitrusting samen te stellen (al werd dit beperkt tot een aantal wapens en geen heavy zoals rocket launcher of snipers). In het arena gedeelte van H5G is dit nu weg maar in Warzone zit het wel en dit keer flink verbeterd. In Halo 4 moest je met Spartan Points wapens en sloten vrijkopen, dit keer gaat het anders. Iedereen begint met standaard Assault Rifle en Magnum en kunnen daarnaast nog wisselen tussen een paar andere basic weapons. Voor andere en betere wapens moet je Energy gebruiken. Dit word gedurende de gameplay opgeladen en zijn in niveaus onder verdeeld (nul tot negen). In het begin begin je bij Requisition level 0 en naar mate het spel vordert, kun je levellen en dus ook meer en sterkere wapens en voertuigen krijgen. Let op: alle wapens en voertuigen kun je maar een aantal keer gebruiken en de sterkere wapens + voertuigen kosten heel veel energy. In deze versie waren nog niet alle wapens en voertuigen beschikbaar die wel in de final komen.

Sinds jaar en dag is Jeff Steitzer te horen als announcer in de multiplayer van de Halo games. Ook in H5G is hij aanwezig, maar alleen bij de arena gebaseerde multiplayer. In Warzone zul je de stem van Commander Palmer horen. Het model van de medailles is ook op de schop genomen. Dit keer krijg je voor alle enemy types en alle voertuigen die je vernietigd aparte medailles. Ook kun je in de Warthog in een keer van seat veranderen zonder uit te stappen zoals in voorgaande delen. Ook is er voor het eerst een Forerunner voertuig genaamd de Phaeton. Dit voertuig heeft een turret en een bombardment ability. Ze hebben deze keer niet gekozen voor een boost, in plaats daarvan teleporteer je een beetje. Daarnaast zijn ook de bekende voertuigen terug, onder andere de Warthog. Ook zijn er meer wapens getoond die niet in de beta zaten zoals de Needler, Covenant Carbine en de Storm Rifle, maar ook twee nieuwe wapens, zoals de plasma cutter (Covenant) en Splinter Turret (Promethean).

Warzone zal twee verschillende gametypes kennen, namelijk die van de E3 en een assault gebaseerde mode. Daarin is het de bedoeling dat één team de basis aanvalt en het andere team doet de verdediging. Deze mode zal alleen player vs. player zijn.

Halo 5: Guardians Warzone heeft geen Forge mode, zelfs niet op de lege maps, dit door de complexiteit van de AI.

Nieuw in Halo 5 zijn de REQ kaarten. REQ kaarten kunnen worden gebruikt om cosmetische items te kopen, zoals armor pieces, armor skins, weapon skins etc. Wekelijks komen er twee van de REQ kaarten beschikbaar. Gamers die de special edition kopen krijgen er meteen veertien. De kaarten zullen ook los te koop zijn en de opbrengst gaat naar de Halo Championship Series.

Er is een nieuwe Hunter genaamd Elder Hunter. Dit is waarschijnlijk een verwijzing naar Marty O’Donnell (hij doet de stem van de Hunters) die op twitter Marty the Elder heet. Ook is er een nieuwe Promethean genaamd Promethean Soldier.

Reacties

Login of registreer om te reageren.