Verhalende trailer van Lords of the Fallen

De beschrijving van de video luidt als volgt: "Een gigantische wereld wacht op je in een nieuwe, duistere fantasy actie-rpg, Lords of the Fallen. Ga op een epische missie om Adyr, de demon God, te verslaan als een van de fabelachtige Dark Crusaders."

In 2014 kwam het eerst deel in de soulslike-franchise uit. Een paar jaar terug werd een vervolg aangekondigd, maar tijdens Gamescom vorig jaar werd onthuld dat het vervolg is omgevormd tot reboot.

De game speelt zich duizend jaar na het origineel af in een wereld die ruim vijf keer zo groot is. Deze wereld is verdeeld over een wereld voor levenden en een wereld voor de doden. Naast typische rpg-elementen zoals een uitgebreid gevechtssysteem en de mogelijkheid om personages naar eigen smaak aan te passen, bevat het spel ook online co-op voor twee spelers.

Lords of the Fallen verschijnt op 13 oktober voor Xbox Series X|S, Playstation 5 en pc.

Shadowdrop tijd met Age of Empires 4

We wisten allemaal dat Age of Empires 4 naar de Xbox zou komen, maar het kwam wel als grote verrassing dat deze vanaf gisteravond al direct beschikbaar is gekomen op Xbox en Game Pass.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft uitbrengt middels een zogeheten Shadowdrop, een release met minimale marketing die gelijk beschikbaar is. Eerder dit jaar kregen we al het verrassend leuke Hi-Fi Rush als cadeautje en nu is het dus de beurt aan Age of Empires 4. In de trailer is te zien dat de game beschikt over een interface die gebruiksvriendelijk is voor spelen op de console.

Tijdelijk gratis cruisen in The Crew Motorfest

Met een release voor de deur werd er informatie gedeeld over de aankomende racegame The Crew Motorfest. Tussen 14 en 17 september kunnen gamers de volledige game downloaden en de eerste vijf uur gratis spelen. Besluit je daarna om de game aan te schaffen, dan wordt de geboekte progressie meegenomen. Ook werd er een Gold- en Ultimate Edition aangekondigd, zoals we inmiddels gewend zijn van Ubisoft.

De game wordt ontwikkeld door Ivory Tower en komt uit op 14 september op Xbox Series X|S, Xbox One, Playstation 4 en 5, PC, en Amazon Luna. Kopers van de Gold- op Ultimate Editions krijgen vroegtijdig toegang op 11 september.

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty uitgebreid getoond

CD Projekt Red heeft de aankomende DLC van hun eerder uitgekomen game Cyberpunk 2077 uitgebreid getoond middels een nieuwe trailer. 

De uitbreiding moet flink wat veranderingen doorvoeren. Zo kan men nu geweren afschieten tijdens het rijden, wapens en raketten op wagens plaatsen en zelfs voertuigen van een afstand besturen om ze te laten crashen. Daarnaast gaat het politiesysteem op de schop. 

Er is ook een nieuwe Relic-skilltree. Hiermee kunnen spelers zichzelf nieuwe speelstijlen aanleren en unieke builds maken. Ook bevat de uitbreiding een nieuwe locatie genaamd Dogtown, met nieuwe missies en dynamische gebeurtenissen, nieuwe kleding, wapens en cyberware. De AI van vijanden wordt ook verbeterd.

Phantom Liberty verschijnt op 26 september voor Xbox Series X|S, PlayStation 5, en pc - de vorige generatie consoles wordt niet ondersteund. Een aantal van de features komen ook gratis naar de basisgame op pc en current-gen consoles via update 2.0.

Nieuwe trailer van Alan Wake 2

Tijdens de Gamescom Opening Night Live werden we getrakteerd op een nieuwe trailer van Alan Wake 2. Deze is zoals verwacht weer heerlijk sfeervol en toont voor de eerste keer beelden van Alan Wake zelf, in plaats van de tweede hoofdpersoon Saga.

Alan Wake 2 verschijnt op 27 oktober voor  Xbox Series X|S, PlayStation 5 en pc. De game stond eerst op 17 oktober gepland, maar werd onlangs tien dagen uitgesteld. Volgens Remedy is dit uitstel om meer ademruimte aan alle games die in oktober verschijnen te geven. Eerder in de maand verschijnen er spellen als Forza Motorsport, Super Mario Bros. Wonder, Spider-Man 2, Detective Pikachu Returns, Lords of the Fallen en Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1. Er verschijnt vooralsnog geen fysieke versie van Alan Wake 2.

The First Descendant

Tijd voor wat explosieve gameplay! Op 19 september is er een open-beta van de coop-action RPG The First Descendant. Deze is volledig crossplay, dus je kunt samen spelen met je vrienden onafhankelijk van het platform waar ze op spelen.

De open beta vindt plaats van 19 t/m 25 september op de Xbox Series X|S, Xbox One, PLaystation 4 en 5 en Steam.

Armored Core VI: Fires of Rubicon launch trailer

Nog een paar dagen en dan mogen we aan de slag met het langverwachte vervolg op de Armored Core-serie van From Software. Zoals gebruikelijk komt er een paar dagen voor de officiële release een launch trailer uit en dat is vandaag! Dus geniet van de laatste trailer voor de game op 25 augustus uitkomt op Xbox Series X|S, Xbox One, Playstation 4 en 5 en PC.

Releasedatum van Replaced is... verplaatst

De aankomende platform game Replaced komt niet meer in 2023 uit. Dit heeft ontwikkelaar Sad Cat Studio, officieel uit Wit-Rusland (Belarus), gemeld aan onze collega's van Eurogamer: Sad Cat Studio was door de oorlog in Oekraïne genoodzaakt om te verhuizen en dat heeft al een paar keer gezorgd voor uitstel.

Replaced verschijnt in 2024 voor de Xbox Series X|S, Xbox One, PC en Xbox Game Pass.

Reacties

Login of registreer om te reageren.