Live Action trailer Starfield

Gamescom Opening Night Live begon goed met het tonen van een live-action trailer van Starfield. Geheel in stijl bevat de trailer het nummer Rocket Man van Elton John, gespeeld door een orkest. De trailer laat zien hoe het hoofdpersonage een reis door de ruimte maakt.

Starfield komt na een lange ontwikkelperiode eindelijk uit op 6 september op de Xbox series X|S, PC en Game Pass. Mensen die de Premium Edition hebben gepre-ordered kunnen al vanaf 1 september aan de slag.

Bill Clinton de gamer

Kort na de introductie klommen twee mensen uit het publiek het podium op. Deze werden binnen enkele seconden verwijdert, maar niet voordat één van hen kon roepen dat Bill Clinton graag GTA 6 wil spelen.

De droeftoeter die kort te horen was, verscheen eerder al ongewenst in Duitse televisieprogramma's. Onlangs riep hij in een Duitse voetbalshow over GTA 6, en een paar jaar geleden viel hij een spelshow binnen.

Keighley gaf meteen daarna aan teleurgesteld te zijn. "Het is zo'n speciale avond voor ontwikkelaars, en om dan iemand zich zo te zien gedragen... maar we gaan door met de show. Het is jammer om dit te zien gebeuren."

Dit incident is echter niet de eerste keer dat een show van Geoff Keighley werd onderbroken. Tijdens The Game Awards afgelopen december verscheen ook iemand op het podium tijdens het uitdelen van de Game of the Year-awards aan Elden Ring-ontwikkelaar FromSoftware. Ook daar werd Bill Clinton genoemd.

Little Nightmares 3

Na de onderbreking kregen we een aardige verrassing te zien. Little Nightmares 3 werd aangekondigd, en dat terwijl de ontwikkelaar van de eerste twee delen, Tariser Studios, had aangegeven niet meer aan de reeks te willen werken. Dit derde deel wrodt daarom ook ontwikkeld door Super Massive Games, die jullie wellicht kennen van de Dark Pictures Anthology en Until Dawn.

Nieuw in de serie is dat de game volledig te spelen is in online-coop. Verder werden er weer een aantal heerlijk sfeervolle omgevingen en spannende situaties getoond. Bandai Namco wordt ook de uitgever van dit derde deel.

Ergens in 2024 moet Little Nightmares 3 verschijnen op de Xbox, Playstation, Switch en PC.

Nieuwe trailer Assassin's Creed Mirage

Tijdens de Gamescom Opening Night Live show werd een nieuwe trailer getoond van het aankomende Assassin's Creed Mirage. Dit keer staat de ronde stad Bagdad in de schijnwerper en daarom heeft de trailer de naam The Round City of Bagdad.

In de trailer is de stad te zien waar de nieuwe Assassin's Creed game zich afspeelt. HIer krijgen we te zien hoe de hoofdpersoon rondsluipt in het donker en licht, terwijl hij vijanden neerhaalt. Opvallend was vooral dat de gesprekken allemaal in het Arabisch waren. Het is mogelijk de game geheel in deze taal te spelen voor authenticiteit.

Assassin's Creed Mirage speelt zich af in de 9e eeuw en gaat om een "sleutelmoment in de geschiedenis". In vergelijking met de meest recente hoofddelen in de reeks, gaat Mirage terug naar de kleinere schaal van de vroegere Assassin's Creed-games, met een focus op één stad en stealth-gameplay. Spelers besturen Basim Ibn Ishaq, die ook al voorkwam in Assassin's Creed Valhalla, en bezoeken zoals hierboven vermeld Bagdad en de omgeving van de stad.

Assassin’s Creed: Mirage verschijnt op 5 oktober voor Xbox Series X|S, Xbox One, Playstation 4 en 5 en pc. De game zou in eerste instantie op 12 oktober uitkomen, maar Ubisoft haalde de releasedatum een week naar voren.

Crimson Desert

Tijdens de opningsshow werd een trailer getoond van de aankomende single player RPG Crimson Desert. Deze game, ontwikkeld door Pearl Abyss, speelt zich af in hetzelfde universum als de MMO Black Desert Online.

In de game volg je een groep huurlingen op hun reis door het content Pywel. De ontwikkelaars beloven een ervaring die focust op verhaalvertelling en gameplay.

Een releasedatum is nog niet bekend en de game komt uit op PC en console. Welke consoles werd nog niet bekend gemaakt.

Tekken 8 releasedatum bevestigd

Op 26 januari 2024 kunnen we aan de slag met Tekken 8. Dat werd tijdens Gamescom Opening Night Live aangekondigd. Ook werd een trailer getoond van de verhaalmodus van de game, die hieronder bekeken kan worden. Eerder lekte de releasedatum al uit.

Tekken 8, het nieuwste deel in de populaire vechtreeks van Bandai Namco, werd vorig jaar aangekondigd. Sindsdien zijn er al diverse personages die hun opwachting maken bevestigd. Het spel bevat in ieder geval cross-play, zo werd eerder dit jaar bevestigd. Tekken 8 verschijnt op Xbox Series X|S, Playstation 5 en pc.

Releasedatum voor Sonic Superstars

De tijdens de Summer Game Fest aangekondigde Sonic game, Sonic Superstars, krijgt een officiële release op 17 oktober 2023. Deze datum was eerder al gelekt door retailers als Target en GameStop, maar is nu dus ook definitief naar buiten gebracht door Capcom. De aankondiging wordt gevierd met een nieuwe trailer die hieronder te bekijken is.

Tevens is er ook goed nieuws uitgebracht voor kopes van Sonic Frontiers. Er is een DLC-pakket aangekondigd voor de game die kosteloos beschikbaar komt voor mensen die de game hebben gekocht. De DLC heeft de naam The Final Horizon en komt op 28 september uit.

Sonic Superstars verschijnt voor de Xbox Series X|S, Xbox One, Playstation 4 en 5, Nintendo Switch en PC.

Reacties

Login of registreer om te reageren.