Halo 5: Guardians Forge informatie naar buiten gebracht

Dorian de la Fosse | Wednesday 7 Oct 2015, 19:49

Vol met veranderingen.

343 Industries heeft eindelijk wat meer losgelaten omtrent de Forge modus, dé modus waar alle creatieve spelers van Halo al jaren mee weglopen. Zo is bekend gemaakt dat ze Forge volledig opnieuw hebben opgebouwd omdat de oude besturing niet goed overweg kon met de nieuwe ideeën. Dit is uiteraard niet de enige aanpassing.

Zoals in de video hieronder te zien is, kun je nu nog meer met Forge en voelt het nog meer aan als een echte map editor, waar de creatieve gamers maps kunnen maken die Halo waardig zijn.

Sinds Halo 3 is Forge per nieuw deel steeds een beetje aangepast. Zo kon je ten tijde van Halo Reach sneller en met meer accuratie voorwerpen plaatsen door middel van kleine hulp middelen zoals magneten, rotatie snap en nog veel meer. In de Forge modus in Halo 5 gaan ze een aantal stappen verder. Het is mogelijk om nu meerdere items (tot 64 stuks) in een keer te verplaatsen, draaien, kopiëren etc. Maar als je de voorwerpen aan een bepaalde groep toekent, kun je zelfs meer dan 400 items in een keer bewerken. En dat is onwijs handig! Zo kun je nu aan één kant een basis maken, alles selecteren, kopiëren en alles naar de andere kant van de map verplaatsen zonder dat je alles weer helemaal opnieuw moet bouwen. Er zullen in totaal meer dan 1600 (!) verschillende voorwerpen beschikbaar zijn voor de bezige bijtjes.

Ook is het mogelijk om alle voorwerpen volledig te kleuren (er zijn meer dan 100 kleuren beschikbaar en je kunt ze in drie categorieën kleuren) en voorzien van “stickers” zoals een grote 01. Ook kun je hiermee je eigen thema kiezen: UNSC, Forerunner of Covenant. Daarnaast kun je ook een verftype toepassen, bijvoorbeeld metallic. 343 Industries heeft ook de mogelijkheid toegevoegd om mist te creëren.

Alle maps zullen beschikbaar zijn in Forge, behalve de Warzone maps. Dit in verband met de dichtheid van de AI. Daarnaast zullen er ook drie Forge exclusive maps verschijnen die fungeren als een leeg canvas. dat betekent dat je helemaal los kunt gaan met bouwen.

Benieuwd? Check dan de screenshots hieronder.

Bron: Halo Waypoint

Reacties

Login of registreer om te reageren.