Microsoft en Sony tekenen een bindend contract voor Call of Duty

Dorian de la Fosse | Monday 17 Jul 2023, 7:59

Na veel rekken is er toch een overeenkomst.

Phil Spencer heeft laten weten een bindende overeenkomst met Sony te hebben gemaakt omtrent de Call of Duty franchise. Met het voltooien van de overname van Activision-Blizzard om de hoek lijkt het erop dat beide partijen toch een overeenkomst hebben kunnen sluiten. Dit nieuws volgt op het bericht dat de FTC, de Federal and Trade Commission, in de VS de zaak tegen Microsoft heeft verloren en het hoger beroep werd afgewezen. De overname van ABK zorgde voor veel zorgen bij menig gamer over de toekomst van grote Activision-titels, zoals Call of Duty. Microsoft heeft met meerdere platformen, zoals Nintendo en Nvidia, al eerder een contract getekend en nu is dus ook Sony toegevoegd aan de lijst. Dit had Phil Spencer er over te zeggen op Twitter:

“We zijn blij te melden dat Microsoft en Sony een bindende overeenkomst hebben getekend die ervoor zorgt dat Call of Duty op PlayStation blijft na de Activision Blizzard-overname. We kijken uit naar een toekomst waarin gamers over de hele wereld meer mogelijkheden hebben om hun favo games te spelen.”

De overname is overigens nog niet officieel, maar de Nasdaq heeft alvast Activision-Blizzard verwijdert en dankzij het afwijzen van het hoger beroep van de FTC zal het een kwestie van dagen zijn.

 

Reacties

Login of registreer om te reageren.