Microsoft sluit vier studios

Dorian de la Fosse | Wednesday 8 May 2024, 7:57

Een onverwachte move van de groene M.

Tango Gameworks, Arkane Austin, Alpha Dog Studios en Roundhouse Games worden gesloten door Microsoft. Dit nieuws is naar buiten gekomen via meerdere media, waaronder IGN. Arkane Austin kennen we van games als Prey en het minder succesvolle Redfall. Het sluiten van de studio betekent ook direct het opdoeken van de roadmap voor deze game. Spelers die de dlc hebben gekocht worden hier voor gecompenseerd. Tango Gameworks is verantwoordelijk voor games als The Evil Within en recenter Hi-Fi Rush. Matt Booty, hoofd van Xbox Game Studios, heeft intern een mail verzonden om het personeel op de hoogte te brengen. Die leest als volgt (geverifieerd door IGN):

Vandaag deel ik enkele wijzigingen die we doorvoeren in onze teams van Bethesda en ZeniMax. Deze wijzigingen zijn gebaseerd op het prioriteren van titels met een grote impact en verdere investeringen in het portfolio van Bethesda's blockbuster games en geliefde werelden, die jullie gedurende vele decennia hebben gekoesterd. Om deze franchises te versterken en te investeren in het bouwen van nieuwe franchises, moeten we over de hele linie kansen identificeren die het meeste kans maken op succes. Deze herprioritering van titels en middelen betekent dat sommige teams zullen worden geherstructureerd en dat sommige van onze collega's ons zullen verlaten.
Hier zijn de veranderingen die worden doorgevoerd:
Arkane Austin – Deze studio zal sluiten, waarbij enkele teamleden zich bij andere studio's zullen voegen om aan projecten binnen Bethesda te werken. Arkane Austin staat bekend om het maken van impactvolle en innovatieve spellen, een tak waar iedereen trots op kan zijn. De laatste update van Redfall zal ook de laatste zijn, aangezien alle ontwikkeling aan het spel wordt stopgezet. Het spel en de servers blijven online voor spelers om van te genieten en we zullen compensatie bieden aan spelers die de Hero DLC hebben gekocht.
Alpha Dog Studios – Ook deze studio zal sluiten. We waarderen de creativiteit van het team in het introduceren van Doom aan nieuwe spelers. Mighty Doom zal worden stopgezet op 7 augustus, en we zullen de mogelijkheid voor spelers om aankopen te doen in het spel uitschakelen.
Tango Gameworks – Tango Gameworks zal eveneens sluiten. We zijn dankbaar voor hun bijdragen aan Bethesda en spelers wereldwijd. Hi-Fi Rush zal beschikbaar blijven voor spelers op de platforms waarop het vandaag beschikbaar is.
Roundhouse Games – Het team van Roundhouse Games zal zich aansluiten bij ZeniMax Online Studios (ZOS). Roundhouse heeft een belangrijke rol gespeeld in vele van onze recente game-lanceringen en hen binnenhalen bij ZOS om te werken aan The Elder Scrolls Online betekent dat we nog meer kunnen doen om de wereld die miljoenen spelers thuis noemen te laten groeien.
Met deze consolidatie van onze Bethesda studio teams, zodat we dieper kunnen investeren in ons portfolio van spellen en nieuwe IP's, zal ook een klein aantal rollen binnen bepaalde Bethesda publishing en corporate teams worden geschrapt.
Degenen wiens functies worden beïnvloed, worden vandaag op de hoogte gebracht, en we vragen dat je alsjeblieft respect en medeleven toont aan je vertrekkende collega's. We zullen volledige ondersteuning bieden aan degenen die getroffen zijn in de berichten van vandaag en gedurende hun overgang, inclusief ontslagvergoedingen die zijn gebaseerd op lokale wetgeving.
Deze wijzigingen zijn geen weerspiegeling van de creativiteit en vaardigheden van de getalenteerde individuen in deze teams of de risico's die zij namen om nieuwe dingen te proberen. Ik erken dat deze veranderingen ook verstorend zijn voor de diverse ondersteuningsteams binnen ZeniMax en Bethesda die onze spellen op de markt brengen. We nemen deze moeilijke beslissingen om capaciteit vrij te maken voor investeringen in andere delen van ons portfolio en om ons te concentreren op onze belangrijkste games.
Bethesda blijft een van de belangrijkste pilaren van Xbox met een sterk portfolio van geweldige spellen en bloeiende gemeenschappen. Terwijl we naar de toekomst kijken, is er een indrukwekkende reeks spellen in het verschiet. Alleen al in 2024 hebben we Starfield Shattered Space, Fallout 76 Skyline Valley, Indiana Jones and The Great Circle en The Elder Scrolls Online’s Golden Road. Terwijl we onze plannen en middelen afstemmen om ons het beste voor te bereiden op succes in deze complexe en veranderende industrie, zullen onze teams bij Arkane Lyon, Bethesda Game Studios, id Software, MachineGames, ZeniMax Online Studios en de Bethesda publishing en corporate teams goed gepositioneerd zijn om nieuwe IP te bouwen, nieuwe spelconcepten te verkennen en onze bestaande franchises uit te breiden.
- Matt

Wij van Xboxworld wensen alle getroffen personen een goede toekomst toe.

Reacties

Login of registreer om te reageren.