Dorian de la Fosse | Thursday 12 May 2022, 0:06

De langlopende voetbalreeks verandert van naam! FIFA 23 is het laatste deel dat de oude naam zal dragen.

Vanaf 2023 zal de naam FIFA veranderen, wat betekent dat FIFA 23 de laatste game in de reeks zal zijn. Dit heeft EA aangekondigd, en de nieuwe naam wordt EA Sports FC.

Er heerste al lang onvrede bij de ontwikkelaar van sportgames. Zo zou FIFA (het bedrijf) steeds meer geld willen vangen voor de licentie en dat werd de top bij EA te veel. Ze stellen fans van de games echter wel gerust:

“Volgend jaar zal EA Sports FC de toekomst van voetbal van EA Sports worden. Samen met onze 300+ licentie-partners zijn we er klaar voor om wereldwijde voetbalervaringen naar nieuwe hoogtes te brengen”, valt te lezen op de website van de gamegigant. Dit betekent ook dat fans niet hoeven te vrezen voor de namen van de clubs en spelers, want “ons unieke licentieportfolio van meer dan 19.000 spelers, 700 teams, 100 stadions en 30 competities, waar we al decennia in investeren, zullen erbij zijn, alleen in EA Sports FC. Daarbij horen exclusieve partnerdeals met de Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A en de MLS, en in de toekomst nog meer.” Aldus EA.

NIEUWS

Ook de welbekende gamemodi blijven van de partij: “Dezelfde geweldige ervaringen, modi, competities, toernooien, clubs en atleten zullen erbij zijn. Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs en Volta Football zullen er allemaal bij zijn.”

Vanaf 2023 vraag je dus niet meer aan je vrienden of ze een potje willen FIFA'en, maar of ze een lekker potje EA Sports FC willen spelen. 

Bron: https://www.ea.com/nl-nl/news/ea-sports-fc

Reacties

Login of registreer om te reageren.