Pocketpair CEO is niet bang voor een rechtzaak

Dorian de la Fosse | Wednesday 24 Jan 2024, 8:23

Er zou geen sprake zijn van plagiaat

De afgelopen dagen is er al genoeg gemeld over het monstersucces van Palworld, een open-world survival game met zakmonsters die je kunt vangen, trainen en eten. Zo bereikte de game als zesde game ooit een gelijktijdig spelersaantal van 1.000.000 spelers op Steam en is de game op de eerste dag al ruim 2.000.000 keer over de toonbank gegaan. Maar succes heeft natuurlijk ook een keerzijde en dat zit hem in dit geval in de fans van het grootste entertainment product ter wereld: Pokémon. Ondanks dat Pocketpair voor het grootste gedeelte leentjebuur heeft gespeeld bij titels als Ark: Survival Evolved en Minecraft is het natuurlijk geen geheim dat de Pals, de schattige wezens die je kunt vangen in de game, hun inspiratie vinden in de grote zakmonster titels van Nintendo. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze Pocketpair beschuldigen van plagiaat vanwege een aantal Pals die verdacht veel op Pokémon lijken.

Ondanks dat het internet in rep en roer is maakt Takeru Mizobe, de CEO van Pocketpair, zich geen zorgen over de claims van mensen op het internet. Dit zegt hij in een interview met Automaton. Volgens de CEO heeft de game alle juridische reviews doorlopen en is er geen enkele partij geweest die de studio voor de rechter heeft gesleept. Verder zei hij nog:

"We make our games very seriously and we have absolutely no intention of infringing upon the intellectual property of other companies." 

Het klinkt dus alsof Pocketpair een rechtmatig product op de markt heeft gebracht op 19 januari. Heb jij de game al gespeeld? Laat eht weten in de comments.

Reacties

Login of registreer om te reageren.