Prijs van Game Pass gaat niet omhoog na overname Activision-Blizzard

Dorian de la Fosse | Thursday 9 Mar 2023, 12:32

Zo laat Microsoft weten in een naar buiten gekomen document aan de CMA.

Afgelopen maand gaf het Britse Competition and Markets Authority (CMA) in diens bevindingen nog aan dat Microsoft na de overname van Activision Blizzard mogelijk de abonnementskosten van Game Pass omhooggooit. Het aanbod wordt immers uitgebreid wanneer het bedrijf games van Activision Blizzard, zoals Call of Duty, op de service kan zetten.

In een nieuwe reactie liet Microsoft echter weten dat dit niet het geval zal zijn. "Game Pass-prijzen gaan niet omhoog als gevolg van de overname, en al helemaal niet om de substantiële voordelen van Activision-games die meteen op Game Pass verschijnen te compenseren."

Microsoft wees er op dat het bedrijf na de overname van ZeniMax Media de prijs van Game Pass ook niet verhoogde. Microsoft benadrukt dat het feit dat het na de overname minder geld kost om Activision-games op Game Pass te krijgen, aangezien het bedrijf dat deze spellen maakt dan onder hun vlag opereert, genoeg reden is om de prijs niet te verhogen:

"Dit is precies wat Microsoft heeft gedaan toen het in het verleden content aan Game Pass toevoegde, bijvoorbeeld na de ZeniMax-overname. Het resulteerde in een toename aan content, maar geen toename in de prijs van Game Pass. Leden van de service zijn prijsgevoelig en een stijging zou alle gebruikers beïnvloeden, ook degenen die niet graag Call of Duty spelen. Game Pass-leden kunnen na een maand op elk moment de service opzeggen. Call of Duty-games komen maar één keer per jaar uit. De impact (van deze releases) is maar van korte duur - gamers zullen een paar maanden na een nieuwe Call of Duty-release hun enthousiasme kwijtraken wanneer er een hogere prijs aan vastzit."

Bron: www.pu.nl

Reacties

Login of registreer om te reageren.