Recap: E3 show Microsoft en Bethesda

Dorian de la Fosse | Monday 14 Jun 2021, 7:45

Microsoft en Bethesda hebben een hele reeks aan games aangekondigd en laten zien. Naast een paar nieuwe titels zijn er ook aankondigingen geweest voor bestaande games in de vorm van DLC en hebben we (iets) meer gezien van langverwachte games. Dit is een recap van de show:

Starfield

De show begon met Todd Howard van Bethesda die ons (karige) informatie gaf over de langverwachte game Starfield, gevolgd door de eerste teaser trailer van de game. In Starfield sluiten spelers zich aan bij The Constellation, de laatst overgebleven ruimtereis organisatie. Wat hun doel is, is nog niet bekend gemaakt maar we weten wel dat we Skyrim-achtige gameplay en verhaalontwikkelingen kunnen verwachten. Aan het einde van de trailer wordt de releasedatum onthuld: 11 november 2022 en hij zal alleen uitkomen op Xbox en PC en is day one beschikbaar op Gamepass.

Forza Horizon 5

Een andere grote aankondiging was die van Forza Horizon 5, nog een Xbox exclusive game. Deze keer vindt het Horizon Festival plaats in Mexico, wat er waanzinnig goed uit ziet. Ook in dit deel is het de bedoeling dat je nieuwe locaties vindt om het Horizon Festival te houden en zelf natuurlijk deel te nemen aan de evenementen, maar er is ook goed nieuws voor de multiplayer spelers. Playground Games beloofd nog meer content toe te voegen die je samen met je vrienden kunt spelen. Het accepteren en versturen van uitnodigingen is nu ook makkelijker en sneller dan ooit door de nieuwe A.I. assistent en je kunt je eigen multiplayer party games maken, zo heb je nog een manier om je artistieke kunsten te tonen aan je vrienden. Forza Horizon 5 staat gepland voor een release op 9 november 2021 en zal day one beschikbaar zijn op de Gamepass.

The Outer Worlds 2

In een korte, maar toch zeer vermakelijke trailer heeft Obsidian Entertainment The Outer Worlds 2 aangekondigd. Veel details zijn nog niet bekend omtrent de nieuwe game, behalve dat de game zich in een nieuw sterrenstelsel afspeelt en dat je met een nieuwe crew aan de slag mag gaan.

Halo Infinite

Een exacte releasedatum hebben we nog niet, maar ergens tijdens de feestdagenperiode kunnen we eindelijk de nieuwe Halo game verwachten. De campaign beloofd groots te worden, met een heel nieuw verhaal voor de Master Chief. Daarnaast zal de multiplayer los verkrijgbaar zijn en is hij volledig gratis te spelen voor iedereen. Zo hoopt 343 Industries een nog groter publiek aan te kunnen trekken en dat komt de game alleen maar ten goede. Meer details zijn te lezen op Xboxwire. Zoals verwacht zal ook Halo Infinite day one verschijnen op de Gamepass.

Age of Empires 4

En als donderslag bij heldere hemel was daar eindelijk de officiële aankondiging van Age of empires 4. Naast wat gameplaybeelden werd er niet veel anders getoond dan een releasedatum van 28 oktober 2021. De game komt uit op PC en zal ook direct beschikbaar zijn op Gamepass.

S.T.A.L.K.E.R. 2

S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chernobyl liet weer van zich horen met een uitgebreide trailer vol actie, wapens, monsters en sfeervolle, grauwe omgevingen. De game zal bij de lancering console Exclusive zijn voor de Xbox Series consoles en PC. Tevens verschijnt ook deze game day one op Gamepass. De releasedatum van de game is 28 april 2022.

Redfall

Er werd ook een volledig nieuwe game aangekondigd die in ontwikkeling is bij Arkane Studios. De game heet Redfall en het betreft een open wereld shooter waarin je alleen of met vrienden de strijd aan gaat met vampiers. Als we de trailer mogen geloven wordt het een Xbox exclusive game die uit moet komen in de zomer van 2022.

Sea of Thieves: A Pirate's Life

De populaire piratengame van Rare krijgt een nieuwe verhaallijn waarin ze samen hebben gewerkt met Disney om Pirates of the Caribbean naar de Sea of Thieves te krijgen. Een match made in heaven zou je bijna zeggen. De uitbreiding wordt gratis beschikbaar voor iedereen, zowel eigenaren als Gamepass spelers van Sea of Thieves. Vanaf 22 juni 2021 kunnen we aan de slag. De nieuwe verhaallijn, genaamd A Pirate's Life bestaat in totaal uit vijf verhalen waar ook zijmissies in zijn verwerkt.

Microsoft Flight Simulator

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf 27 juli 2021 kunnen ook de bezitters van een Xbox Series console aan de slag met de nieuwste Flight Simulator. Om dit te vieren heeft Microsoft een nieuwe trailer getoond van de game waarbij de beelden zijn opgenomen op een Xbox Series X. Naast de console release komt er eind dit jaar ook een gratis uitbreiding naar de game met een Top Gun: Mavericks thema.

Contraband

Avalanche Studios, de studio achter de Just Cause games, heeft een Xbox exclusive game aangekondigd genaamd Contraband. In de trailer is niet veel te zien, maar via Xbox Wire worden er iets meer details uit de doeken gedaan. Zo zal de game zich afspelen in Bayan in de jaren '70 en zal er een smokkelparadijs worden gecreëerd. De game draait ook op de nieuwe versie van de Apex Engine.

Shredders

Shredders zou de spirituele opvolger van de Amped games moeten zijn, aldus Microsoft en Foampunch. Los van wat spectaculaire stunts wordt er niet heel veel informatie vrijgegeven over de aankomende snowboard game. Wel zal de game alleen een release krijgen op de Xbox Series consoles.

Slime Rancher 2

Monomi Park heeft een trailer laten zien van hun aankomende game Slime Rancher 2. In dit vervolg speel je weer als Beatrix LeBeaux en is het jouw taak om Rainbow Island te verkennen en de aandoenlijke slimes te vangen en broeden. De game krijgt een release ergens in 2022 en komt uit Op Xbox Series consoles en PC via Steam en de Epic Gamestore.

Andere aankondigingen

Er werd heel veel getoond tijdens de Microsoft en Bethesda showcase. Los van bovenstaande games hebben we ook nog trailers gezien van:

 • Battlefield 2042
 • Somerville
 • Back 4 Blood (Gamepass)
 • Twelve Minutes (Gamepass)
 • Hades (Gamepass)
 • Psychonauts 2
 • Diablo II Resurrected
 • A Plague Tale: Requiem (Gamepass)
 • Replaced
 • Atomic Heart (Gamepass)
 • Far Cry 6
 • Eiyudan Chronicle Hundred Heroes
 • Eiyudan Chronicle Rising
 • The Ascent
 • Among Us Update

Vanaf gisteravond zijn er ook 10 nieuwe Bethesda games toegevoegd aan de gamepass:

 • Arx Fatalis (alleen op pc)
 • Dishonored: Death of the Outsider
 • Doom 2016
 • The Evil Within 2
 • Rage
 • Wolfenstein II: The New Colossus
 • Fallout (alleen op pc)
 • Fallout 2 (alleen op pc)
 • Fallout Tactics (alleen op pc)
 • Fallout 3

Reacties

Login of registreer om te reageren.