Summer Game Fest is officieel begonnen!

Dorian de la Fosse | Friday 9 Jun 2023, 8:00

Kijk hier de belangrijkste aankondigingen terug.

We hebben een drukke avond achter de boeg op gamegebied. Geoff Keighley zorgde voor een zinderende kick-off met de openingsshow van het Summer Game Fest. De show begon groots met de aankondiging van een nieuwe Prince of Persia game. Nee, niet de remake van de Sands of Time, maar een game genaamd Prince of Persia: The Lost Crown. Deze 2D sidescrolling game van Ubisoft belooft een waar spektakel te worden met hedendaagse graphics, een goed gevechtssysteem en, zeker niet onbelangrijk, een hele lenige prins. Check de aankondigingstrailer hieronder.

Prince of Persia: The Lost Crown komt uit op 18 januari op Xbox Series X|S, Xbox One, PC, Playstation 4 & 5 en de Nintendo Switch.

Na de verrassingsaankondiging van Ubisoft gaan we gelijk door naar de eerste gameplay beelden van Mortal Kombat 1. Zoals verwacht is het geheel weer lekker agressief en bloederig en vooral de Fatalities kwamen goed in beeld. Mortal Kombat 1 werd afgelopen week aangekondigd met de belofte dat fan favoriete personages, zoals Scorpion, Raiden, Sub-Zero, Shang-Tsung, Kitana, Mileena en nog vele anderen, terug zullen keren.

Ed Boon, de bedenker van de franchise, vertelde op het podium wat meer over het verhaal van de game. Zo speelt Mortal Kombat 1 zich af in een alternatieve tijdlijn waar Scorpion en Sub-Zero broers van elkaar zijn, in plaats van aartsrivalen. Meer details werden er niet gelekt, maar check vooral de trailer hieronder voor de spectaculaire beelden.

Mortal Kombat 1 wordt losgelaten op de wereld op 19 september 2023 voor de Xbox Series X|S, Playstation 5, Nintendo Switch en PC.

Neowiz Games en Round 8 Studio hadden ook genoeg te tonen in de vorm van gameplay voor hun aankomende game Lies of P. Daarnaast werd direct aangekondigd dat de demo vanaf vandaag te downloaden en spelen is. De hele trailer is hieronder te zien.

In Lies of P speel je als Pinocchio die een zoektocht is gestart naar Gepetto in de hoop de stad Krat te kunnen redden. Pinocchio beschikt over een metalen arm waarmee hij zijn tegenstanders te lijf kan gaan of deze kan gebruiken als gereedschap.

Lies of P verspreidt zijn leugens vanaf 19 september op Xbox Series X|S, Playstation 5 en PC.

Ook leuk nieuws vanuit Sega: Tijdens het Summer Game Fest werd een nieuwe 2D Sonic game uit de doeken gedaan genaamd Sonic Superstars. Dit betreft een geheel nieuwe game in de serie waarbij spelers (in coop) kunnen spelen met Sonic, Tails, Knuckles en Amy.

Sonic Superstars racet later dit jaar jouw woonkamer in op de Xbox Series X|S, Xbox One, Playstation 4 & 5, Nintendo Switch en PC.

Zoals eerder aangekondigd was ook Remedy aanwezig om een uitgebreide gameplaytrailer van Alan Wake 2 te tonen. In onderstaande trailer is te zien hoe het gevecht met één van de vijanden wordt aangegaan en dat spelers kunnen wisselen tussen Alan Wake en het nieuwe personage Saga Anderson.

Remedy gaf aan dat de game gespeeld kan worden zonder voorkennis van de eerste game en daarom begin je in de game ook als Saga Anderson. Tevens omschrijft Remedy Alan Wake 2 als hun eerste, echte survival horror game.

Alan Wake 2 verlicht jouw leven vanaf 17 oktober op de Xbox Series X|S, Playstation 5 en PC.

Reacties

Login of registreer om te reageren.