Summer Game Fest part 2

Dorian de la Fosse | Friday 9 Jun 2023, 8:35

Nog meer aankondigingen en trailers!

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name werd ook aangekondigd en getoond door Sega tijdens het Summer Game Fest. Deze game speelt zich af tussen deel 6 en 7 en toont wat er in de tussentijd is gebeurt met Kiryu Kazama, de hoofdpersoon van de eerdere delen van de game. De bekende elementen zijn aanwezig, zoals het volledig verkennen van de stad en een action-based speelstijl, maar het is de bedoeling dat dit een zijverhaal is die mensen klaar moet stomen voor Like a Dragon 8.

Like a Dragon Gaiden vecht zijn weg naar jouw woonkamer op 9 november voor de Xbox Series X|S, Xbox One, Playstation 4 & 5 en PC.

Er is ook wat Oranje gekleurd nieuws te vertellen. Tijdens de show werd de nieuwe Call of Duty Warzone map genaamd Vondel getoond. Vondel is gebaseerd op Nederland (voornamelijk Amsterdam). Het nieuwe seizoen begint op 14 juni om 18:00 uur en is gratis te spelen.

In het vierde seizoen van Warzone 2.0 worden ook diverse nieuwe features toegevoegd, zoals de Tactical Amphibious Vehicle (TAV), dynamische mist, een nieuwe Field Upgrade en de terugkeert van Favorite Supply Boxes. De Al Mazrah-map wordt topografisch gezien licht aangepast en Ranked Play krijgt een reset - de eerste volledige serie vindt gedurende dit vierde seizoen plaats. In het midden van het vierde seizoen wordt zoals gezegd standaard battle royale aan Vondel toegevoegd, maar ook een nieuwe Gulag gebaseerd op de locatie.

Ook het vierde seizoen van Modern Warfare 2 brengt nieuwe content met zich mee, waaronder zes nieuwe maps: de in CoD4: Modern Warfare verschenen core map Showdown, de core map Kunstenaar District, de Gunfight-maps Penthouse en Mercado en de Battle-maps Mawizeh Marshlands en Ahkdar Village. Verder worden 12v12 Search & Destroy en 12v12 Prisoner Rescue aan de standaard playlist toegevoegd.

Nog meer Battle Royale nieuws in de vorm van het nieuwe seizoen van Fortnite. Dit nieuwe seizoen, genaamd Fortnite Wilds, heeft een jungle thema maar niet alles is wat het lijkt. Want de eerste tie-in is ook direct bekend gemaakt en spelers kunnen met niemand minder dan Optimus Prime aan de slag.

Een nieuw seizoen betekent uiteraard ook een nieuwe battle pass dus bereidt je maar voor op grinden. Het huidige seizoen eindigd vandaag en vanaf zaterdag is het nieuwe seizoen speelbaar.

Fortnite is al geruime tijd te spelen op de Xbox Series X|S, Xbox One, Playstation 4 & 5, Nintendo Switch en PC voor de overweldigende prijs van 0 euro.

Ook ontwikkelaar Ascendant Studios kwam niet met lege handen naar het evenement. We werden getrakteerd op een uitgebreide gameplaytrailer van de aankomende FPS game Immortals of Aveum. De game draait om hoofdpersonage Jak, een magiër die als enige ter wereld de beschikking heeft over meerdere vormen van magie.

Immortals of Aveum tovert zijn weg naar de Xbox Series X|S, Playstation 5 en PC op 20 juli 2023.

Ook het koddige, kleurrijke Palworld liet weer van zich horen tijdens de showcase. Er is een volledig nieuwe trailer uitgebracht die hieronder te bekijken is.

In Palworld verzsmelen spelers de zogeheten Pals. Dit zijn wezentjes die kunnen helpen op de boerderij en die om een nog onbekende reden ook de beschikking hebben over zeer indrukwekkende wapens. Door Pals neer te schieten veranderen ze in voedsel en materialen die je weer kunt gebruiken op de boerderij. Het verzamelen van wezentjes werkt op een Pokémon-achtige manier.

Palworld gaat in januari in Early Access en komt uit op de Xbox Series X|S, Xbox One en PC.

We hebben eindelijk ook te horen (en te zien) gekregen waar legendarische horrormeester John Carpenter mee bezig was de afgelopen tijd. Tijdens de Summer Game Fest werd een trailer getoond van Toxic Commando, een coöperatieve FPS. Spelers nemen het op tegen de Sludge God, een wezen die mensen in zombies kan veranderen.

De game wordt gemaakt in de Swarm Engine en de game zwermt onze kant op ergens in 2024 voor de Xbox Series X|S, Playstation 5 en PC.

Het Franse Quantic Dream passeerde ook de revue om een tweetal games te tonen middels trailers.

De eerste game is Under the Waves. Deze game speelt zich af diep in de Noordzee in een futuristische versie van de jaren 70. Spelers duiken (haha) in de huid van hoofdpersoon Stan die rouwt om een verloren dierbare.

Under the Waves staat gepland voor een release op 29 augustus voor Xbox Series X|S,  Xbox One, Playstation 4 & 5 en PC.

De tweede game heeft de naam Lysfanga. In deze isometrische actiegame bestuur jij het titulaire personage die de beschikking heeft over tijd. Zo kan ze tactisch gebruik maken van de tijd door de klok terug te draaien en bijvoorbeeld twee vijanden tegelijkertijd aan te vallen.

De game moet dit jaar verschijnen op PC via Steam en Epic.

Reacties

Login of registreer om te reageren.