Toch geen verplichte internet verbinding in Redfall?

Dorian de la Fosse | Thursday 23 Mar 2023, 8:20

Solo spelers kunnen hopelijk hun hart ophalen.

Arkane, de makers van Redfall, hebben aangegeven toch de verplichte internet verbinding te willen verwijderen uit hun aankomende game Redfall. Zoals gebruikelijk kon de ontwikkelaar op veel kritiek rekenen nadat ze via een FAQ lieten weten dat de game alleen gespeeld kan worden met een internet verbinding. Een Xbox Live Gold abonnement zou echter niet vereist zijn voor de singleplayer campaign.

Inmiddels is Arkane daar op teruggekomen. In een interview met eurogamer vertelt regisseur Harvey Smith dat het team werkt aan een offline oplossing voor de singleplayer.

"Ik denk dat het legitieme kritiek is." Zo luidt zijn reactie op de negativiteit die volgde na de FAQ. "We luisteren en we zijn al begonnen met dit in de toekomst op te lossen. We moeten bepaalde wijzigingen doorvoeren, bijvoorbeeld door savefiles te versleutelen en de user interface hier en daar aanpassen. We werken er aan - al mag ik niets beloven - maar we kijken er naar en werken actief aan een oplossing voor de toekomst."  Of deze oplossing direct op release beschikbaar is wordt echter niet vermeld.

Smith benadrukt ook dat het "altijd-online" principe niet in het leven is geroepen voor een in-game winkel of microtransacties, want dit zit niet in de game. In plaats daarvan gebruikt Arkane de verzamelde gegevens om te kijken hoe gamers hun game spelen en deze daar vervolgens op aan te passen.

Redfall staat gepland voor een release op 2 mei voor Xbox One, Series X|S en PC en verschijnt ook day one op Game Pass.

Reacties

Login of registreer om te reageren.