Xbox blijft consoles maken

Dorian de la Fosse | Friday 16 Feb 2024, 8:31

En Game Pass blijft exclusief op Xbox-platformen

Tijdens de podcast van het officiële Xbox kanaal, en een bijbehorend Xboxwire artikel, werd naar buiten gebracht dat Xbox in de markt zal blijven op het gebied van exclusieve games en consoles. Xbox benadrukt dat Xbox-consoles een belangrijk onderdeel van hun strategie blijven. Er lijkt zelfs te worden gewerkt aan nieuwe hardware:

"We hebben spannende dingen rondom hardware waar we deze feestdagen meer over delen." Aldus Xbox-directeur Sarah Bond. Het is niet duidelijk om wat voor hardware het gaat, maar vorig jaar lekten er documenten uit waarop een nieuwe versie van de Xbox Series X zonder disk drive te zien was. Daarnaast gaan er recentelijk ook geruchten over een mogelijke gaming handheld van het bedrijf. Daarnaast lijkt er ook een next-gen Xbox te komen: "We investeren ook in de routekaart voor de volgende generatie. We richten ons op het leveren van de grootste technische sprong die je ooit in een hardwaregeneratie hebt gezien, wat het beter maakt voor spelers, creators en de visie waar ze aan bouwen."

Er werd ook gesproken over het aanbieden van de Game Pass service. Zo benadrukt Xbox dat de dienst alleen op de Xbox-consoles en Windows beschikbaar is en blijft. Er zijn geen plannen om de dienst naar andere platformhouders te brengen. Tevens ontkrachtte Matt Booty ook het gerucht dat games niet meer day one naar Game Pass zouden komen. Dit blijven ze gewoon doen.

De afgelopen week werd er (onnodig) hevig gediscusieerd op social media en diverse fora over de toekomst van Xbox en de gamers die in hun ecosysteem hebben geïnvesteerd. Door dit nieuws naar buiten te brengen hoopt Microsoft de gamers gerust te kunnen stellen. "Xbox-spelers kunnen zonder zorgen hun digitale bibliotheek blijven opbouwen in het Xbox-ecosysteem. We blijven mensen belonen met robuuste, gebruiksvriendelijke ervaringen, waaronder backwards compatibility, cross-play, cross-save-progressie, handige cloud gaming en meer."

Reacties

Login of registreer om te reageren.