Xbox Games Showcase en Starfield Direct deel 2

Dorian de la Fosse | Monday 12 Jun 2023, 8:56

Nog meer trailers!

De grootste knaller voor mij persoonlijk was de gameplay trailer van Avowed, het nieuwste project van Obsidian Entertainment. Na een karige aankonidigingstrailer een aantal jaar geleden hebben we eindelijk een gameplaytrailer gekregen. In Avowed gaan spelers op avontuur om de geruchten over een verspreidende plaag te onderzoeken.

Avowed komt in 2024 naar Xbox Series X|S en PC en is ook op lancering speelbaar op Game Pass.

De aankomende uitbreiding van Cyberpunk 2077 werd aangekondigd door een relatief enthousiaste Keanu Reeves. De uitbreiding brengt V en Johny Silverhand naar een afgesloten gedeelte van Night City genaamd Dogtown waar een reeks aan nieuwe personages hun opwachting maken, zoals Solomon Reed, een FIA agent voor de NUSA gespeeld door Idris Elba.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty komt op 26 september naar de Xbox Series X|S en PC en gaat 30 euro kosten. De versies voor de oude generatie consoles worden niet ondersteund.

Sea of Thieves was ook weer van de partij op de showcase. Dit keer om het cross-over evenement met Monkey island aan te kondigen. Tijdens het evenement reizen spelers naar bekende locaties uit het Monkey Island universum, te beginnen met Mêlée Island.

De uitbreiding is zowel solo als in coop te spelen en zal drie Tall Tales beslaan. Verder is de nieuwe content volledig gratis voor Sea of Thieves-spelers.

Sea of Thieves: The Legend of Monkey island verschijnt op 20 juli en is speelbaar op de Xbox Series X|S, Xbox One en PC.

Ook Asobo was weer van de partij. Dit keer om hun nieuwe game Flight Simulator 2024 aan te kondigen. Het betreft hier een volledig nieuwe game die gemaakt is voor de Xbox en PC. In Flight Simulator 2024 kunnen spelers niet alleen rondvliegen in vliegtuigen en helikopters, maar lijken er ook speciale missies toe te worden gevoegd, zoals reddingsmissies op zee.

Microsoft Flight Simulator 2024 komt volgend jaar uit op Xbox Series X|S en PC en zal vanaf dag één op Game Pass staan.

Er is ook nog nieuws voor spelers van de huidige versie van de game: Vanaf 3 november 2023 kunnen spelers aan de slag met een vliegtuig uit het universum van Dune.

 

Cities Skyline 2 werd ook getoond tijdens de showcase. in dit vervolg op de razend populaire city-builder Cities Skyline kunnen spelers de stad van hun dromen bouwen: "De game biedt diepgaande simulatie en een levende economie. De stad evolueert door en reageert op je beslissingen. Gebruik creatieve en strategische planningskills om je stad in een gezond metropool te laten groeien waar bedrijven, inwoners en toeristen op af komen." Ook krijgt de game een aardige grafische upgrade.

Cities Skyline bouwt zijn weg op 24 oktober naar de Xbox Series X|S, Playstation 5 en PC. Ook verschijnt de game direct op Game Pass.

Stoic toonde ook de eerste beelden van hun aankomende game Towerborne. De studio, bekend van de Banner Saga serie, geven aan dat Towerborne een actie-avontuur game wordt waarin spelers (ook) in multiplayer moeten zien te overleven. Voorheen stond de game bekend als Project Belfry, een referentie naar de naam van de toren.

Towerborne komt volgend jaar naar de Xbox Series X|S en PC en zal ook op Game Pass verschijnen.

Iedereen wist dat deze game aanwezig was, maar ook dit keer hebben we geen exacte releasedatum gekregen. Ik heb het natuurlijk over Senua's Saga: Hellblade 2. De aankondiging ging wel gepaard met een uitgebreide verhalende trailer die hieronder te bekijken is.

Senua's Saga: Hellblade 2 is het vervolg op culthit Hellblade: Senua's Sacrifice. Ook dit keer draait de game om hoofdpersoon Senua die leert omgaan met haar psychose.

Senua's Saga: Hellblade 2 komt in 2024 naar Xbox Series X|S en PC.

Het is Atlus uiteindelijk gelukt om één game wel geheim te houden tot de aankondiging tijdens de Xbox Showcase. Het gaat dit keer om Metaphor: ReFantazio. Deze game wordt ontwikkeld door het Persona team en er zijn ook elementen te zien uit Shin Megami Tensei, maar meer informatie hebben we op dit moment niet.

Metaphor: ReFantazio komt in 2024 in ieder geval naar de Xbox Series X|S en PC. Waarschijnlijk volgen er meer platformen, maar deze zijn nog niet bekend gemaakt.

Reacties

Login of registreer om te reageren.